Bloggstatistikk 2016

Japan - Fushimi Inari

Hvilke av blogginnleggene mine er mest populære? Hvilke søkeord fører folk inn hit? Nysgjerrig som jeg er måtte jeg sjekke statistikken for 2016. Dette er nok mest interessant for meg selv, men her lister jeg likevel opp noen funn for dem som måtte synes sånt er spennende.

Mest populære søkeord

De aller fleste googlesøkene oppgis bare som et tall som føyer seg inn i statistikken uten at jeg får vite noe om søkeordet. En liten del av søkeordene får jeg imidlertid se, og det er i hvert fall nok til å danne meg et visst bilde av hva som fører folk til bloggen min.

Den soleklare vinneren i 2016 er forskjellige søkevarianter av kirsebærblomstring i Japan. Folk er tydeligvis opptatt av å finne riktig tidspunkt for å få oppleve kirsebærblomstringen. Flaks at jeg kan hjelpe til med akkurat det, da!

Les mer:

Japan - Kirsebærblomstring
Kirsebærblomstringen er flott!

Også andre søk som dreier seg om Japan er populære. Disse dreier seg blant annet om bambusskog, trehus, Kyoto og templer. Det har jeg også skrevet en del om. Ja, ikke trehus, da. Når jeg tenker etter, er det forresten fremdeles noen Japan-innlegg som burde vært skrevet, både fra Kyoto, Tokyo og Hiroshima. Det får være et mål for 2017!

Les mer:

Japan - Kyoto - Gullpaviljongen
Gullpaviljongen i Kyoto.

En god del av søkene handler om Polen. Folk vil ha informasjon om blant annet Sopot, Gdańsk , polsk landskap og sjokolade i Polen. Det er ikke så overraskende, siden Gdańsk har en stadig økende popularitet blant nordmenn som er ute etter en flott langhelgdestinasjon.

Les mer:

Polen - Gdansk
Fine Gdańsk.

Flere er nysgjerrige på hvordan Albania er som feriemål. Det korte svaret på dette er veldig bra. Søk tilknyttet Georgia og Island er det også en del av.

Georgia - Chaukhebi
På fjelltur i Georgia.

Videre er det overraskende mange søk knyttet til sikkerhet på forskjellige destinasjoner. Folk lurer for eksempel på om det er trygt å reise til Argentina, Nicaragua og Usbekistan, hva som er de farligste byene i USA og Italia, og om Salvador er en farlig by. Jeg har skrevet litt om trygghet i forbindelse med en reise i Mellom-Amerika, og jeg kan for øvrig tilføye at det generelt er trygt å dra til både Argentina, Nicaragua og Usbekistan, i hvert fall per i dag, sånn i tilfelle flere skulle komme til å søke etter informasjon om dette.

Les mer:

Nicaragua - Poneloya
Trygg og flott strand i Nicaragua.

Folk søker forresten etter mye rart. To ganger har søket «snakke med japansk jenter» (ja, japansk i entall) ført en eller annen inn hit. Jeg tror ikke vedkommende kan ha funnet noe av interesse her. Den som søkte på «og det skjedde i de dager» var muligens ute etter juleevangeliet, men fant i stedet innlegget mitt om Betlehem. Og hva er man egentlig ute etter når man søker på «japan verden» eller «vandre barbeint»? Jeg ble også ganske nysgjerrig på hva som lå bak det veldig spesifikke søket «gresshopper på blomster i sør frankrike».

Og «mayaruiner i georgia»? Bare for å klargjøre det for eventuelt senere søk på denne frasen: Mayaruinene ligger temmelig langt unna Georgia – både landet og den amerikanske delstaten. Prøv Mellom-Amerika!

Les mer:

Namibia - Dead Vlei
Dead Vlei i den namibiske ørkenen. Dit gikk jeg barbeint. Det var nok det personen som søkte på «vandre barbeint» fikk lese om.

Mest populære innlegg

Det er overhodet ingen tvil om hva som er mest lest i 2016 – innlegget om kirsebærblomstring i Japan slår alt annet jeg har skrevet ned i støvlene.

På en like klar andreplass kommer innlegget der jeg gir 10 grunner til å reise til Island.

img_20161117_213911
Disse steinformasjonene kan du se ved Vik på Island.

Tredjeplassen går til Polen og innlegget Gdańsk – en polsk perle ved det baltiske hav.

Polen kaprer også fjerdeplassen med spa, strand og sjokolade i Sopot.

Deretter følger et innlegg om reiseplaner, tett fulgt av innlegget 10 steder å besøke på Malta.

Malta - Comino
Blue Lagoon, Malta.

De siste fire plassene på topp-ti-listen fylles av innleggene jeg skrev om å være hjemme fra Sentral-Asia, om Albania som var, men i stadig mindre grad er, et uoppdaget ferieland, om å vandre barbeint gjennom ørkenen i Namibia og om Vardzia, en grotteby i Georgia.

634-kopi
Strand i Albania.

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.