Campingliv i Benin: Når dusjen er et fint fossefall

P1240601 – Kopi

Når dusjmulighetene er fraværende, passer det perfekt at overnattingsstedet ligger like i nærheten av en fin foss. Eller to fossefall og to dammer, for å være nøyaktig. 

I nærheten av Pendjari nasjonalpark nordvest i Benin, hvor vi skulle på safari, tilbragte vi to netter i telt på overnattingsstedet Campement relais de Tanougou. Der finnes noen lite luksuriøse bungalower og en bar, i tillegg til campingfasiliteter. Altså, i den grad et uthus med to vannklosetter som det ikke gikk an å trekke ned i, slik at vi måtte bruke et øsekar og hente vann fra en plasttønne utenfor for å skylle ned etter oss, og ta med toalettpapiret og kaste det i søppelposen som hang ved reservedekket bak på trucken som fraktet oss rundt i Vest-Afrika, kan defineres som campingfasiliteter.

IMG_9199 – Kopi

Siden det ikke var noen dusjmuligheter, bortsett fra bøtte og øsekar i bungalowene, var det jo fint at overnattingsstedet ligger like ved Tanougou Falls. Etter en to minutter lang spasertur på en sti gjennom skogen, var vi framme ved det laveste av de to fossefallene som til sammen utgjør Tanougou Falls. Der er det også en dam som er fin å bade i, og fossen kan brukes som dusj. Hvis man er komfortabel med kraftig trykk i dusjen, da.

IMG_8956 – Kopi

Fortsetter man oppover i fjellet, en kort men litt mer krevende tur over glatte fjell og rennende vann, kommer man til det høyeste av fossefallene. En smal, femten meter høy foss ramler ned i en ganske stor dam, kanskje så stor at den kan betegnes som en liten innsjø, hvor man selvfølgelig også kan bade.

P1240601 – Kopi

P1240606 – Kopi

Jeg gikk barbeint opp til den øverste fossen. Bedre enn å gå i kippkjapper, men ikke ideelt.

IMG_8998 – Kopi

Jeg ble fortalt at vi var ved den høyeste fossen i Benin, men det stemmer visst ikke. Nå har jeg virkelig forsøkt å google etter beste evne for å finne ut hvilken foss som er høyest i landet, men det eneste jeg har klart å finne ut av, er at Kota Falls er rundt fem meter høyere enn Tanougou Falls. Rop gjerne ut hvis du vet noe om fosser i Benin, hehe!

I neste artikkel fra denne reisen, skal jeg ta dere med på vestafrikansk safari! Bare å glede seg!

 

__________________________________________________________________________________________________

Jeg besøkte Benin i januar/februar 2018.

__________________________________________________________________________________________________

Ikke gå glipp av noe – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.