Concepción de Ataco

Concepción de Ataco er en kommune og by med rundt 20 000 innbyggere vest i El Salvador. Området er visstnok kjent for å være trygt, uten vold og ulike farer som man finner andre steder i landet. Utviklingen av turisme i byen startet så sent som i 2004, og har bidratt til vekst og investeringer. Det var likevel ikke akkurat flust av turister å se, noe som i grunnen passet meg fint.

Den lille byen er omgitt av lave, skogkledde fjell og åser. Veiene er belagt med gammel, ujevn brostein, og veldig mange av de lave murhusene er malt i glade farger, eller dekorert med fargesprakende veggmalerier.

Søt, sjarmerende og hyggelig by!

(1266)

(1277)

(1284)

(1294)

(1302) - Kopi

(1304) - Kopi

(1310) - Kopi

El Salvador - Ataco

(1487)

(1491)

(1493)

(1495)

Ataco betyr «high place of springs». Navnet kommer av at det i dette området finnes kilder med naturlig oppvarmet vann, takket være vulkansk aktivitet. Vi nøt noen herlige kveldstimer på et sted der det er bygget bassenger i flere størrelser, fylt av det naturlig oppvarmede kildevannet i ulike temperaturer. Bar og restaurant fantes også der. Definitivt mye billigere enn å gå på spa i Norge, og jeg syntes absolutt det var verdt de kronene det kostet.

(1511) - Kopi

Vi rakk også en annen utflukt i løpet av de to dagene vi var i Ataco. Mer om det senere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.