Den naturskjønne dalen Chong-Kemin i Kirgisistan

p1100506-kopi

Etter den fabelaktige opplevelsen det var å bo to netter i jurt på kirgisisk nomadevis ved innsjøen Song-Kul høyt oppe på et fjellplatå, var det vanskelig å tenke seg at ikke neste opplevelse skulle bli en nedtur. Ferden gikk videre til den fine dalen Chong-Kemin, og selv om besøket i dalen riktignok ikke kunne måle seg med jurtoppholdet, var det definitivt ikke et dumt sted å tilbringe litt tid.

Chong-Kemin er en nasjonalpark nord i Kirgisistan, rundt to timers kjøring østover fra hovedstaden Bisjkek. Her kommer du ut på landsbygda, og i området er det gode muligheter for aktiviteter som hesteridning, rafting, fisking og vandreturer i nydelig natur.

Kjøreturen innover i dalen er veldig fin. Veien er flankert av fjell, brusende elver, blomster, kyr og små landsbygdhus.

p1100500-kopi

img_6166-kopi

Vi skulle tilbringe en natt på Ashu Guesthouse, et ålreit gjestehus med rustikk følelse og trivelig, landlig beliggenhet.

img_6217-kopi

img_6204-kopi

img_6215-kopi

img_6194-kopi

img_6200-kopi

img_6201-kopi

img_6183-kopi

img_6209-kopi

Omtrent midt på dagen, mens solen stod høyest på himmelen og stekte som verst, la vi ut på vandretur oppover i de nærliggende fjellene. Ingen god idé, egentlig, det hadde virkelig vært mye smartere å vente til litt utpå ettermiddagen. Ja, ja. Vi ruslet i hvert fall av sted, først på en grusvei blant frodige blomsterenger, deretter videre oppover i fjellet. Omgivelsene var vakre og grønne, og etter hvert fikk vi god utsikt over dalen.

Underveis måtte vi av med sokker og sko for å forsere en stri liten elv full av glatte steiner som var vonde å tråkke på. Strømmen var overraskende sterk, så det var ikke lett å holde balansen.

img_6171-kopi

img_6174-kopi

img_6173-kopi

p1100502-kopi

p1100505-kopi

p1100510-kopi

p1100513-kopi

p1100515-kopi

p1100516-kopi

p1100520-kopi

p1100522-kopi

p1100526-kopi

p1100531-kopi

Medbragt lunsj ble inntatt i skyggen av noen trær oppe i fjellet.

Det var en fin tur, selv om det var nesten uutholdelig varmt å traske i oppoverbakke i solsteken.

Resten av dagen ble brukt til avslapping ved gjestehuset, og morgenen etter gikk ferden videre via Burana Tower til Bisjkek. Selv om oppholdet i dalen var kort, var det i alle fall nok til å få en smakebit av den fine naturen. Jeg kan godt skjønne at folk velger å gå fotturer i dette området!

__________________________________________________________________________________________________

Fakta og reisetips

  • Chong-Kemin ligger nordvest for den store innsjøen Issyk Kul, 13 mil og rundt to timers kjøring østover fra hovedstaden Bisjkek.
  • Man kan komme seg dit med bil, på organisert tur eller med marshrutka – delt minibuss, som er vanlig i denne delen av verden i stedet for store busser. Marshrutkaer til området går per i dag fra en busstasjon i den østlige delen av Bisjkek.
  • Vi bodde på Ashu Guesthouse i den lille landsbyen Kalmak Ashu. Dette er ansett for å være det beste overnattingsalternativet i dalen. Prisen er rundt 50 dollar per natt, inkludert mat. Gjestehuseieren kan hjelpe til med å organisere ulike aktiviteter i området. Nettside: www.ashu.kg.

img_6192-kopi

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.