Et hotell i Kampala – er det noe å skrive om, da?

IMG_7602 – Kopi

Hotellet i Kampala er ikke noe å skrive om, tenkte jeg. Helt til jeg bladde gjennom bildene mine og det slo meg at hotellet kanskje er verdt et blogginnlegg likevel. Ikke som en anmeldelse av hotellet, men som et innblikk i hvordan det kan være å bo på hotell der ute i den store verden. 

Etter en førti minutter lang kjøretur fra flyplassen i Entebbe, er vi framme i Kampala. Drosjesjåføren svinger opp foran hotellet. Forest Cottages, midt i en støvete, afrikansk hovedstad? Jeg har stusset på navnet, men nå forstår jeg hvor det kommer fra. Det er i hvert fall masse trær på hotellområdet. Stedet virker rolig, og føles avskjermet fra nabohusene og gatene.

IMG_7598 – Kopi

Utenfor resepsjonen, finner jeg riksvåpenet til Uganda.

IMG_7595 – Kopi

Innsjekkingen tar tid. Rommet er ikke klart. Jeg er litt tidlig ute. Men jeg får i hvert fall wifi-passordet. Internett! Som fungerer, til og med i akseptabel hastighet! Slett ingen selvfølge, selv på steder som reklamerer med nettilgang.

Etter et kvarters tid dukker det opp et glass juice ved siden av meg, og enda en stund senere er rommet klart. Jeg følger etter en mann som viser vei opp en trapp, over en gårdsplass, over en liten bro, opp en ny trapp, under en annen trapp og bortover til et rom i et fredelig hjørne av hotellet.

IMG_7594 – Kopi

Utenfor rommet mitt, er det et gjerde av det kreative slaget.

IMG_7593 – Kopi

IMG_7563 – Kopi

Rommet er lite, men så er det jo også begrenset hvor mye plass jeg trenger. Jeg er tross alt ikke særlig stor.

Tregulvet knirker når jeg går på det, og sprekkene er digre. Lurer på hva som skjuler seg nede i dem? Nei, forresten, det vil jeg helst ikke lure på.

IMG_7589 – Kopi

Myggnettet henger i en pen krøll over sengen. Før jeg legger meg, skal jeg sørge for at det dekker hele sengen. Først og fremst på grunn av malariamyggen, men det er jo fint å vite at andre insekter også holdes unna mitt sovende ansikt om natten. Riktignok skal det vise seg at det er noen hull i nettingen, men pytt, får bare regne med at insektene ikke vet hvor de største hullene befinner seg.

IMG_7590 – Kopi

Vifte! For en luksus! Det skal vise seg at jeg ikke trenger å bruke den, da, for varmt blir det visst ikke om natten. Ikke for meg, i hvert fall.

IMG_7569 – Kopi

Fint rom, fastslår jeg. Hva med badet?

IMG_7565 – Kopi

Ikke særlig stort. Akkurat plass til å stå foran vasken. Et trinn ned til dusjen. Litt skranglete, skakt og slitent. Men rent, og langt bedre standard enn veldig mange bad jeg har benyttet på andre reiser. Har jeg nevnt toalett- og dusjopplevelser i Vest-Afrika? Minn meg på at jeg forteller litt om det en gang.

Bare ett håndkle, men det er jo mye bedre enn ingen håndklær. En liten håndsåpe. Ingen selvfølge.

Collage - Hotell i Kampala

Gulvet ved døren ser litt skittent ut, men jeg konkluderer med at det sannsynligvis er slitasje. Det skjer i hvert fall ingen ting når jeg pirker borti flekkene med vått papir. Og hvis jeg ikke vil tråkke på gulvet, kan jeg alltids bruke kippkjappene som står plassert på badegulvet. Eller? Hvor mange føtter har de sittet på, tro? Tror jeg foretrekker å gå barbeint på et nyvasket gulv, gitt.

IMG_7588 – Kopi

Dusj med dusjhode som kan festes oppe på veggen, godt vanntrykk, behagelig vannstråle, varmt vann og enkelt å få god temperatur! Alt dette på en gang, for en luksus! Legg til at det faktisk er dusjforheng her, at vannet ikke renner utover hele gulvet og at det er rent i dusjen, så kan jeg fastslå at dette er en eksepsjonelt bra dusj.

IMG_7584 – Kopi

Hva er greia med dekk på dette hotellet? Sykkeldekk som ramme rundt speilet? Jeg sier ikke at det ikke går an, altså, speilet fungerer, det.

IMG_7574 – Kopi

Etter å ha utforsket rommet, slår jeg meg ned på sengen og drar av de stramme flystrømpene jeg har beholdt på altfor lenge. En liten stund gjør bena mine sitt beste for å gå i ett med sengeteppet. Jeg må jobbe litt med gulfargen, riktignok.

IMG_7591 – Kopi

Utsikten fra vinduet er ikke superspennende, men noen trær og en parkeringsplass er ikke det verste man kan se på. Jeg hører aper i trekronene, og i morgen tidlig kommer en mann til å bruke en times tid på å feie gårdsplassen der ute for å få bort tørt løv som har ramlet ned på bakken i løpet av døgnet som har gått siden sist han feiet plassen.

Akkurat den lyden, det er en av de lydene. Lydene av Afrika.

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.