Fargeglade Granada

Etter dagene på Ometepe, stod Granada for tur. Dit kom vi etter en ferjetur på to timer og en omtrent like lang tur med offentlig transport – chicken bus, som er gamle, amerikanske skolebusser, gjerne dekorert på ulike måter.

Chicken bus

Chicken bus

Granada er den fjerde største byen i Nicaragua. Den ble grunnlagt i 1524 i forbindelse med spanjolenes erobring av Nicaragua, og var i kolonitiden en av de viktigste byene i Sentral-Amerika. Byen har en rik arv fra kolonitiden, og er uten tvil en fargerik by. Mange av murhusene er malt i alt fra duse pasteller til sterke og klare farger, og i byen ligger også noen fargeglade kirkebygg. Granada ligger ved innsjøen Lago de Nicaragua, og er ellers omgitt av fjell og åser dekket av tørr, tropisk skog, samt den sovende vulkanen Mombacho, hvor det vokser regnskog.

Granada

Granada

Granada

Granada

Granada

Granada

Granada

Granada

Granada

Granada

Vi hadde bare to netter og dermed én hel dag i Granada, og fordi vi valgte å prioritere andre ting, ble det ikke tid til mer enn en liten, guidet rusletur gjennom byen. Hva vi brukte resten av dagen på, skal jeg fortelle i neste innlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.