Fargeglade Trinidad

IMG_6782 – Kopi - Trinidad - Cuba

Gater belagt med ujevne, runde steiner, hestehover som klaprer mot underlaget, fargeglade hus med skakke tak. Trinidad er en sjarmerende by som har en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. 

Etter to døgn med avslapping på et hotell ved Playa Ancón, gikk turen videre til Trinidad, byen som ligger en 20 minutters kjøretur unna stranden.

Collage Trinidad 1

Her skulle vi bo to netter i et sentralt beliggende hus kalt Las Terrazas.

IMG_7147 – Kopi

Cuba - Biler

Fra takterrassen kunne vi se ned på folk og biler som passerte. Selvsagt var det flust av gamle, kule biler også i denne byen.

Les også:

IMG_6647 – Kopi

Kartet i guideboken fra Lonely Planet hadde fortalt meg at en av gatene i Trinidad heter Francisco Pettersen. Det fortalte husverten vår også, da han registrerte oss inn og så etternavnet mitt.

– Pettersen. Vi har en vei her som heter Pettersen, sa han.
– Ja, jeg så det på et kart. Hvem var han? spurte jeg.
– Jeg vet ikke.
– Det er et norsk etternavn, smilte jeg.
– Kanskje han var norsk, sa husverten.
Jeg lo. – Kanskje.

Jeg hadde definitivt ikke ventet å finne mitt eget etternavn på en kart over en by på Cuba, det er ikke akkurat et utpreget cubansk navn. Jeg ble nysgjerrig. Hvem var denne fyren? Uten internettilgang ble det vanskelig å finne ut. Men vi kunne i hvert fall ta en titt på denne gaten, den lå like i nærheten av der vi bodde. Siden planen for ettermiddagen var å utforske byen til fots, trasket vi av sted.

På gateskiltene viste det seg riktignok å stå Peterssen og ikke Pettersen, og jeg har også sett varianten Petterson. Ikke godt å si hva som egentlig er riktig, men jeg stemmer selvfølgelig for Pettersen.

Cuba - Biler

Det stod en kul bil parkert i Pettersen-gaten.

IMG_6608 – Kopi

Noen hus er mer slitne enn andre.

IMG_6582 – Kopi - Biler - Cuba

En plass og en bil ved enden av Pettersen-gaten.

IMG_6669 – Kopi - Trinidad - Cuba

Etter å ha trasket ned hele Francisco Pettersen, fant vi veien til Plaza Mayor. Dette er en trivelig plass i hjertet av gamlebyen, omringet av fargeglade, velholdte bygninger. På nordsiden av parken ligger Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad. Kirken ble bygget i 1892, og pryder mange postkort fra byen.

IMG_6683 – Kopi - Trinidad - Cuba

IMG_6665 – Kopi

Selv om det var mai, en relativt rolig måned når det gjelder turisme, var det et par store turistgrupper ved Plaza Mayor. Trinidad er en av de mest populære destinasjonene på Cuba, så det er nok ikke til å unngå å støte på en del turister i byen.

IMG_6697 – Kopi

Fra Plaza Mayor, satte vi kursen mot byens landemerke, det høye, gule klokketårnet.

IMG_6698 – Kopi

Hest og kjerre er et vanlig syn i bygatene.

Collage Trinidad 3

Vi stakk innom det som viste seg å være et tempel.

IMG_6916 – Kopi

Collage Trinidad 2

Fargeglade hus – er de ikke fine?

Collage Trinidad 4

Plassen på bildet nederst til høyre over her, heter Barrio Los Tres Cruces, fordi det står tre kors der.

IMG_6727 – Kopi - Trinidad - Cuba

Så kom vi til Calle Juan Manuel Márquez, en steinbelagt vei med små, skakke og fargeglade hus. Fjellet Sierra del Escambray skaper en perfekt bakgrunn.

IMG_6749 – Kopi

IMG_6753 – Kopi

IMG_6782 – Kopi - Trinidad - Cuba

IMG_6790 – Kopi

IMG_6801 – Kopi

IMG_6818 – Kopi - Biler - Cuba

Det er ikke bare veldig mange av bilene som er gamle og kule i dette landet – mange av lastebilene er også flere tiår gamle.

IMG_6832 – Kopi

IMG_6836 – Kopi

Hvordan flytte et kjøleskap? Med hest og kjerre, selvfølgelig! Man trenger bare én person til å styre hesten, og én til å holde kjøleskapet.

IMG_6842 – Kopi

IMG_6860 – Kopi

Cuba - Biler

Collage Trinidad 5

Da vi gikk opp bakken på bildet over, ble vi stanset av et par turister som lurte på om vi visste om et sted de kunne få kjøpt vann eller noe annet å drikke. Det var langt over 30 grader, og de var desperate etter noe å drikke. Vi måtte skuffe dem – det var virkelig ikke lett å finne et sted å kjøpe sånt. Vi hadde gått lenge uten å se supermarkeder, butikker, kiosker eller restauranter, og våre egne vannflasker var nesten tomme. Heldigvis var det ikke så langt igjen til huset hvor vi bodde, og der hadde vi hver vår store vanndunk og kunne fylle opp småflaskene igjen.

IMG_6933 – Kopi - Trinidad - Cuba

På kvelden satt vi på takterrassen og spiste middag som husverten hadde laget. Jeg kan ikke akkurat skryte av kokkeferdighetene hans, det var så vidt jeg fikk i meg hovedretten, men det var i hvert fall fint der oppe på terrassen.

Collage Trinidad 6

Dette var det vi rakk den første ettermiddagen og kvelden i Trinidad. Vi hadde én hel dag til i byen før vi dro tilbake til Havanna. Den dagen ble brukt på en utflukt til Valle de los Ingenios og noe som var langt mindre gøy. Men den dagen skal jeg fortelle om i neste innlegg.

 

__________________________________________________________________________________________________

Jeg besøkte Cuba i mai 2017.

__________________________________________________________________________________________________

Ikke gå glipp av noe – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.