Fire steder å besøke i nordlige Polen

img_5010-kopi-kopi

I påsken i fjor besøkte jeg den nordligste delen av Polen. Der fant jeg så mange perler at jeg falt pladask for området. Jeg hadde base i kystbyen Gdańsk, en destinasjon som virkelig ser ut til å ha økt i popularitet blant nordmenn de siste årene. Det er jammen ikke rart. Det er nemlig raskt, enkelt og billig å komme seg dit, og både Gdańsk og omegn har mye flott å by på. Her er mine tips til steder å besøke i området.

Fargerike Gdańsk

Gdańsk er et bra utgangspunkt for en tur til nordlige Polen. Det er lett å reise derfra til andre steder nord i landet, men man kan også fint tilbringe flere dager bare i byen. Gdańsk kan by på en innholdsrik historie, fargerik gamleby, flotte bygninger, rolige kanaler, hyggelige restauranter og kaféer, herlig mat og lave priser.

Det sies at Gdańsk er en av Europas vakreste middelalderbyer, og jeg kan godt tenke meg at det stemmer, for jeg synes i hvert fall det var veldig fint der. Ikke glem å løfte blikket for å studere alle de vakre husfasadene når du rusler rundt i gamlebyen!

Les mer om Gdańsk: Gdańsk – en polsk perle ved det baltiske hav

Polen - Gdansk

Polen - Gdansk

Avslapping i Sopot

Den vesle kystbyen Sopot, som er smeltet sammen med nabobyene Gdańsk og Gdynia, kan blant annet by på Europas største trebrygge, en tilsynelatende endeløs sandstrand, en sjokoladekafé med en meny som får enhver sjokoladeelskers øyne til å funkle og muligheter for billige og avslappende spaopplevelser.

Togturen fra Gdańsk koster omtrent ingen ting, og tar ikke mer enn et kvarters tid.

Få tips til et dagsbesøk i Sopot: Spa, strand og sjokolade i Sopot

Polen - Sopot
Sandstranden strekker seg så lang øyet kan se. Det må være utrolig fint der en solrik sommerdag. Man kan vel neppe regne med å være alene, men med den lange stranden er det jo uansett plass til mange.
Polen - Sopot
Bryggen stikker virkelig langt ut i havet, faktisk litt over en halv kilometer.

Middelalderbyen Toruń

Omtrent 2 1/2 time med tog sørover fra Gdańsk, ved bredden av elven Wisła, ligger middelalderbyen Toruń. Toruń unnslapp bombing under andre verdenskrig, og er derfor blant de få polske stedene man kan se gammel, gotisk arkitektur. Gamlebyen er funnet verdig en plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Den er kompakt og enkel å få oversikt over, og egner seg derfor godt for et dagsbesøk.

Toruń har for øvrig helt siden middelalderen vært kjent for sine pepperkaker, og det finnes til og med et pepperkakemuseum i byen.

Les om hva du kan se på dagsbesøk i Toruń: Middelalderbyen Toruń

Polen - Torun

Polen - Torun

Słowiński nasjonalpark

Słowiński nasjonalpark ligger ved kysten. Den omfatter et område på nesten 190 kvadratkilometer, deriblant litt over 100 kvadratkilometer med vann og nesten 46 kvadratkilometer med skog. Det mest imponerende, og det de fleste nok kommer for å se, er imidlertid de svære områdene med sanddyner. Det minner faktisk litt om en ørken!

Les mer og få tips til besøket i nasjonalparken: Ørkenlignende landskap i Polen

Polen - Slowinsky nasjonalpark
Foto: Margit Aas Onstein.

Polen - Slowinsky nasjonalpark

Polen - Slowinsky nasjonalpark

Har du vært i denne delen av Polen? Kanskje du har noen andre steder å anbefale i dette området?

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.