Fuglefjellet Krýsuvíkurbjarg

IMG_1167 – Kopi

Titusenvis av hekkende fuglepar, vakre klipper og brusende hav. Det er hva som kan vente deg hvis du tar turen til Krýsuvíkurbjarg i sommermånedene.

Krýsuvíkurbjarg er stedet hvor man finner en av de største sjøfuglkoloniene på Island. Det er dessuten et av de lettest tilgjengelige fuglefjellene på øya, med beliggenhet på sørsiden av Reykjanes, halvøya hvor den internasjonale flyplassen Keflavik ligger. Det er imidlertid ikke mange som bruker særlig mye tid på denne halvøya utover et besøk i Den blå lagune, så man slipper definitivt å bekymre seg for trengsel ved fuglefjellet.

For å komme til Krýsuvíkurbjarg, må man kjøre et stykke på en skikkelig humpete grusvei over et lavafelt. Jeg ville ikke kjørt der uten firehjulstrekk, selv om jeg så noen som hadde gjort det og kommet tilsynelatende velberget fram.

IMG_1216 – Kopi

Langs en femten kilometer lang strekning med opptil førti meter høye klipper, hekker rundt  57 000 sjøfugler om sommeren. Her kan man se blant annet måker, alker, lomvier, polarlomvier og en og annen lundefugl.

Det går visstnok en sti hele veien på oversiden av klippene, og dersom man følger den, kan man få sett en del fugler. Jeg skulle imidlertid videre til flyplassen, og hadde derfor ikke tid til å følge stien særlig langt.

Det var ikke så mange fugler å se akkurat der hvor jeg var. Men det var uansett fascinerende nok å se fuglene klore seg fast i den stupbratte fjellsiden.

Collage Krýsuvíkurberg

P1230317 – Kopi - Island - Krysuvikurberg

Fra stedet hvor vi parkerte, gikk det an å kjøre videre opp en superbratt bakke. Den var for bratt og veien for dårlig til at vi tok sjansen på å kjøre der. Derimot tok jeg bena fatt og gikk opp for å se om bakketoppen skjulte noe spennende.

IMG_1194 – Kopi

Jeg så ingen hekkende fugler der oppe, men til gjengjeld var det ikke noe å si på utsikten.

IMG_1221 – Kopi

IMG_1196 – Kopi

En mann som lekte seg med en drone hadde kjørt opp og stod parkert på toppen.

IMG_1213 – Kopi

Blått hav så langt øyet rekker.

IMG_1200 – Kopi

Jeg synes det var verdt avstikkeren selv om jeg ikke hadde tid til å gå så langt og derfor bare fikk se en knøttliten brøkdel av de 57 000 fugleparene som holder til i Krýsuvíkurbjarg.

__________________________________________________________________________________________________

Her finner du flere blogginnlegg om Island:

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *