Ghana, Togo og Benin – hva skal jeg egentlig der?

(442) - Kopi

Om ikke så lenge reiser jeg til Ghana, Togo og Benin i Vest-Afrika. Hvorfor har jeg valgt så uvanlige reisemål, og hva skal jeg egentlig der?

Tidligere reise til Vest-Afrika

For tolv år siden tilbrakte jeg nesten halvannen måned i et annet vestafrikansk land, Sierra Leone. Jeg reiste sammen med fire medstudenter, bodde i utkanten av hovedstaden Freetown og brukte fire dager hver uke på å hospitere i SOS barnebyer for å samle informasjon til en prosjektoppgave i forbindelse med studiet. Det som møtte meg i Sierra Leone, var blant annet vennlige og nysgjerrige mennesker, nydelig natur, fargeglade markeder, herlige sandstrender, vaiende palmer og rustrøde, humpete grusveier. Alle bildene i dette innlegget er fra Sierra Leone, og kan kanskje gi et inntrykk av hvordan det ser ut der.

Collage Sierra Leone 2

Hvorfor Ghana, Togo og Benin?

De som kjenner meg, eller som har fulgt litt med på bloggen, vet at jeg er glad i å utforske steder utenfor allfarvei. Det er lenge siden jeg har vært i Vest-Afrika, og nå synes jeg det er på tide å oppleve mer av den delen av det afrikanske kontinentet. Jeg er nysgjerrig på hvordan andre vestafrikanske land er sammenlignet med Sierra Leone, hvor jeg hadde noen veldig fine uker. En rundreise i Ghana, Togo og Benin innebærer dessuten muligheter for mange forskjellige typer opplevelser. Landskapet ser vakkert ut, strendene skal være herlige. Nord i Benin kan jeg dessuten få nye safariopplevelser, og det skal bli interessant å sammenligne safari i Vest-Afrika med safari i østlige og sørlige Afrika.

(290) - Kopi

Hva slags ferie blir dette?

Jeg skal fly til den ghanesiske hovedstaden, Accra, sammen med søsteren min. Der har vi litt tid på egenhånd, før vi skal møte en gruppe som vi skal reise videre med. I en truck lastet med campingutstyr skal vi tilbakelegge mil etter mil gjennom frodig og variert, vestafrikansk landskap. Underveis skal vi ha mange stopp og noen felles aktiviteter og sightseeingopplevelser, men det blir også en del tid til å gjøre ting på egenhånd.

Vi skal overnatte til sammen 14 netter i telt, både på campingplasser og ute i bushen, blant annet i en nasjonalpark hvor vi skal på safari. De andre nettene skal vi bo på økolodge, gjestehus eller hotell.

Turen går fra Ghana via Togo til Benin, og deretter tilbake til Togo før vi avslutter i Ghana. Derfra flyr jeg og søsteren min tilbake til Norge.

(504) - Kopi

Hva skal jeg gjøre?

Noen opplevelser er planlagt på forhånd, andre ting vil bli lagt inn i programmet underveis når jeg finner ut hva jeg vil bruke fritiden til. Dette er det jeg vet så langt om opplevelsene i de tre landene. Klikker du på en av de blå linkene, åpnes en ny fane med bilder fra Google bildesøk fra det aktuelle stedet.

Ghana

Togo

 • Gå turer ved landsbyen Mount Klouto, beliggende i et fjellområde med tett skog, brusende elver, fine fossefall og masse sommerfugler.
 • Padle i pirog (kano av uthulet trestamme) til Togoville, som er sentrum for voodoo-kulturen. Byvandring og kirkebesøk.
 • Slappe av på stranden i Agbodrafo ved Lake Togo.

Benin

 • Bo på en økolodge i Tanguiéta.
 • Se toetasjes leirhus i landsbyer i Tata Somba.
 • Dra på safari i Pendjari nasjonalpark og bo i telt der i to netter.
 • Besøke Dahomey Palace and Museum i Abomey, den gamle hovedstaden i det som en gang var et av de viktigste kongedømmene i Vest-Afrika.
 • Kjøre motorisert pirog på Lake Nokoué til Ganvie, en landsby bygget på stylter, og overnatte på et gjestehus i landsbyen.
 • Besøke et voodoo-tempel, kunstgalleri, slaveminnesmerke og et gammelt fort med historisk museum i strandbyen Ouidah og bo på et herberge på stranden.
 • Nyte strandlivet på stranden i Grand Popo.
 • Padle i pirog til en mangroveskog.
 • Se skilpadder legge egg på stranden – hvis jeg er heldig.

Collage Sierra Leone 3

Collage Sierra Leone 1

 

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’ for å få med deg oppdateringer:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.