Glimt av Panama

P1210833 – Kopi

Da jeg og søsteren min skulle booke flybilletter til Cuba, viste det seg at en mellomlanding i Panama City kunne forlenges for noen hundrelapper. Da ble fristelsen til å legge inn tre hele dager i Panama så stor at vi gjorde nettopp det. På disse tre dagene rakk vi litt av hvert, selv om vi i grunnen tok det ganske rolig.

Jeg kom hjem i går, og skal selvfølgelig fortelle om forskjellige steder og opplevelser etter hvert, men som en oppvarming får du se noen glimt av et stort sett ganske overskyet Panama. Heldigvis slapp vi stort sett unna regn, og det var 28 grader og høy luftfuktighet hver dag, så vi ble ikke akkurat kalde heller.

IMG_4312 – Kopi

Utsikten fra hotellet vi bodde på var slett ikke verst! I 27. etasje var det en takterrasse med basseng.

IMG_3959 – Kopi

IMG_4098 – Kopi

Panama City ligger ved Stillehavskysten og har en ganske ny og moderne skyline. Den fikk vi sett fra flere vinkler – aller først fra flyet da vi skulle lande.

IMG_4141 – Kopi

Vi fikk også utforsket gamlebyen, der bygningene står i sterk kontrast til de moderne høyhusene. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste.

IMG_3917 – Kopi

IMG_3540 – Kopi

I den lille gamlebyen var det en god del fargeglade hus. Bydelen er blitt sammenlignet med Havanna, og når jeg ser på deler av arkitekturen kan jeg til en viss grad forstå hvorfor, men samtidig er de to stedene veldig ulike!

IMG_3561 – Kopi

Kirken på bildet over ligger i gamlebyen, det gjør ikke den på bildet nedenfor.

IMG_4036 – Kopi

Vi så mange forskjellige fugler, men de færreste var interessert i å være fotomodeller. Den på bildet nedenfor var et hederlig unntak.

IMG_3775 – Kopi

Bygningen på bildet under huser et museum (Biomuseo), og er tegnet av arkitekten som står bak Guggenheim-museet i Bilbao, Spania. Jeg var ikke inne på museet, men det var verdt en titt utenfra.

IMG_4055 – Kopi

Panamakanalen måtte selvfølgelig tas nærmere i øyesyn. Vi besøkte både et sluseanlegg ved Miraflores like utenfor Panama City, og et anlegg ved den andre enden av kanalen. Kanalen ble åpnet i 1914, og var på den tiden et av de største og vanskeligste ingeniørprosjektene verden hadde sett. Det var jo egentlig en ganske vanvittig idé å grave en kanal som strekker seg åtti kilometer tvers gjennom et land – og en konsekvens av den idéen skal ha vært at
27 500 arbeidere mistet livet under utbyggingen.

IMG_3310 – Kopi

IMG_4663 – Kopi

Vi tok turen til den karibiske kysten for å ta en titt på ruinene av Fort San Lorenzo. Ruinene man ser i dag, stammer fra 1750-årene og står på UNESCOs verdensarvliste.

IMG_4472 – Kopi

IMG_4490 – Kopi

Denne krabaten bodde ved ruinene. Der møtte vi også en stor brølape.

IMG_4439 – Kopi

Området ved Fort San Lorenzo er preget av regnskog. Vi gikk en tur i skogen, og der fant vi blant annet en hel familie med hvithalskapusineraper som lekte i trærne.

Vi fikk også sett diverse fugler, enda en brølape og et dovendyr.

P1210837 – Kopi

P1210844 – Kopi

IMG_4720 – Kopi

Dovendyr er snodige skapninger, men de er ganske søte!

IMG_4283 – Kopi

 

Hva ville du prioritert å se hvis du fikk tilbringe en dag i Panama?

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.