Gorgeous!

Et tempel med majestetisk utsikt og en dyp kløft med fascinerende steinformasjoner. Garni var et av stedene jeg visste på forhånd at jeg ville besøke, og jeg ble ikke skuffet.

Garni Temple ble sannsynligvis bygget i det første århundret, og var det eneste paganistiske og hellenistiske bygget som overlevde ødeleggelsene som fant sted etter at kristendommen ble innført som statsreligion i Armenia. Templet ble imidlertid lagt i ruiner av et jordskjelv i 1679. De fleste bitene av bygget ble liggende på stedet, noe som gjorde det mulig å bruke disse til å rekonstruere templet. Dette ble gjort så sent som i 1969-75.

Beliggenheten er det ikke noe å si på. Templet ligger ytterst på en slags halvøy med dype stup på tre sider og flott utsikt over Garni Gorge og et buktende fjellandskap.

Armenia - Garni

Armenia - Garni

Armenia - Garni

Armenia - Garni

Armenia - Garni

Armenia - Garni

Armenia - Garni

(175) - Kopi

Armenia - Garni

I Garni Gorge, kløften nedenfor Garni Temple, finner man fjellsider med basaltsøyler som dekorerer landskapet på en ekstraordinær måte. Sjåføren vår ville ikke kjøre sin egen bil ned dit, men det var ikke noe problem å få leid en firehjulstrekker med sjåfør på parkeringsplassen ved Garni Temple. Vi hadde ikke kjørt langt før jeg skjønte hvorfor man ikke begir seg nedover med vanlige biler. Det var rett og slett utrolig humpete.

Basaltsøylelandskapet i Garni Gorge er veldig fascinerende. Tenk at naturen kan lage slike kunstverk!

Ser du personen på bildet?

Ser du personen på bildet ovenfor?

Armenia - Garni

Armenia - Garni

Armenia - Garni

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.