Jettegryter og guddommelig utsikt langs Panorama Route

Vest for Krüger nasjonalpark finner du Panorama Route. Dette er en veistrekning med flere natur- og kulturseverdigheter sentrert rundt Blyde River Canyon. Vi fikk tid til å se et par av disse på vei fra Johannesburg til Krüger. 

Blyde River Canyon

Blyde River Canyon regnes av noen for å være verdens tredje største kløft. Hvilke kløfter som kaprer topplasseringene i slike kåringer, avhenger riktignok av hvordan de måles, men det er uansett ingen tvil om at Blyde River Canyon er svær, med en lengde på 25 kilometer og gjennomsnittlig dybde på 750 meter.

Bourke’s Luck Potholes

Ved starten av Blyde River Canyon, på stedet hvor Treur River møter Blyde River, finner vi Bourke’s Luck Potholes. Der hadde vi vårt første stopp langs Panorama Route.

Ved første øyekast var det ikke mye som tydet på at vi befant oss ved starten av en av de største kløftene i verden.

Det tok imidlertid ikke lang tid før vi stod på en bro over en dyp kløft og kikket ned på svære jettegryter. Disse er dannet ved at vann fra Treur River og Blyde River gjennom mange århundrer har truffet sandsteinen med stor kraft og boret groper ved hjelp av sandpartikler og steiner som er ført med vannet.

God’s Window

Etter å ha beundret jettegrytene, kløften og det omkringliggende landskapet, kjørte vi videre til God’s Window. Dette er et utsiktspunkt der klippene stuper 700 meter ned mot et relativt flatt, skogkledd område.

Det var en del trappetrinn å forsere for å komme opp til det øverste utsiktspunktet…

…men det er verdt å bli litt småsvett av trappegåing i solsteken når man blir belønnet med en utsikt som dette!

Hvis vi hadde mer tid…

Dersom tiden ikke var så knapp fordi vi måtte rekke fram til Krüger nasjonalpark for å se noen dyr og slå leir før det ble mørkt, skulle jeg gjerne sett flere av severdighetene langs Panorama Route.

Fossene Lisbon Falls og Berlin Falls ligger like ved God’s Window. Det gjør også fjellformasjonen Pinnacle. Fjelltoppene Three Rondavels ser ut som runde hytter med spisse tak. Grotter med stalagmitter og stalaktitter er fascinerende, og langs Panorama Route ligger både Echo Caves og Sudwala Caves. Det er disse severdighetene som lokker mest for min del.

Andre fosser er Sabie Falls, Lone Creek Falls, Bridal Veil Falls og Mac-Mac Falls. Har du fått nok av naturseverdigheter, vil du kanskje lære historien om Jock of the Bushveld eller kanonen Long Tom?

Hva ville du prioritert hvis du skulle kjøre Panorama Route?

__________________________________________________________________________________________________

Jeg besøkte dette området i august 2019.

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram, Snapchat og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

Snapchat: glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.