Kirsebærblomstring i Japan

(32) - Kopi

I Japan er kirsebærblomstringen en stor begivenhet. Den finner sted i mars/april, og varer i rundt ti dager. Datoene varierer fra år til år, og fra sted til sted, men dette er en så viktig periode for japanerne at det faktisk finnes egne blomstringsvarsler, slik at man kan få oversikt over når knoppene forventes å springe ut og hvor langt blomstringen har kommet på ulike steder i landet. I fjor var jeg så heldig å være i Japan midt under kirsebærblomstringen. Jeg kom da knoppene sprang ut, og dro da rosa og hvite kronblader var i ferd med å drysse fra trærne og dekke bakken.

Jeg fikk raskt et inntrykk av hvor viktig blomstringen er for japanerne. Det var blomstrende trær overalt – i hager, i parker, langs veier, ved templene og langs elver midt i byene. Bilder av blomstringen var et vanlig syn, blomsterkvister ble brukt som dekorasjoner og vi drakk til og med «lemonade with fuzzy cherry blossom».

(540) - Kopi

(135) - Kopi

Collage kirsebærblomstring 7

(26) - Kopi

(200) - Kopi

(381) - Kopi

Collage kirsebærblomstring 8

(387) - Kopi

Collage kirsebærblomstring 6

(715) - Kopi

Collage kirsebærblomstring 1

Japan - Itsukushima

Akkurat hvor viktig kirsebærblomstringen er for japanerne, forstår man imidlertid kanskje først når man har vært vitne til vårfeiringen hanami. Hanamifeiringen var opprinnelig en fest som ble holdt under kirsebærtrærne etter ofring til guddommen for rismarkene, som man mente holdt til i kirsebærblomstene. Ofringen skulle sikre god risavling.

Hanamitradisjonen er videreført ved at folk trekker ut i parker og grøntområder for å ha piknik under de blomstrende trærne. Det gjør de tydeligvis uansett hvor kaldt det er, for selv på en særdeles kjølig og overskyet dag var parkene i Tokyo stappfulle av folk som satt på presenninger under trærne. Det var alt fra vennegjenger og familier til grupper av dresskledde forretningsfolk.

(739) - Kopi

(749) - Kopi

(755) - Kopi

(766) - Kopi

(992) - Kopi

Collage kirsebærblomstring 5

(1131) - Kopi

Collage kirsebærblomstring 4

De tre bildene like under her er tatt i en by som heter Kofu. Fjellet er Fuji, som er det høyeste fjellet i landet og et velkjent symbol for Japan.

Collage kirsebærblomstring 2

(453) - Kopi

Japan - Itsukushima

(388) - Kopi

Det var utrolig vakkert med blomstrende trær overalt! Hvis du har tenkt deg en tur til Japan, er det definitivt ingen dum idé å reise i blomstringsperioden.

Lurer du på når knoppene springer ut? På denne nettsiden finner du en oversikt over de beste stedene å overvære kirsebærblomstringen, og estimerte datoer for årets blomstringsperiode.

 

Følg bloggen på Facebook: Glimt av verden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.