København: Nyhavn i juledrakt

 

img_9805-kopi

Selv om jeg har besøkt Danmark utrolig mange ganger, har jeg nesten utelukkende holdt meg i den nordligste delen av landet. Inntil nylig hadde jeg ikke en gang vært i København! Det var det selvfølgelig på høy tid å gjøre noe med, så helgen før jul tok jeg turen til en julepyntet hovedstad sammen med mamma og søster. Nyhavn var et av stedene på listen over hva jeg ønsket å se i løpet av helgen.

Skyene hadde sluppet en del regn over byen i løpet av natten, og gråværshimmelen hang fremdeles tungt over oss, men det var i det minste oppholdsvær da vi søndag formiddag tuslet ned mot Nyhavn. Jeg synes de fleste steder er vakrest i godvær og solskinn, men fargeglade hus, seilbåter på vannet, julepynt og julemarkedsboder bidro til at det var fint i Nyhavn til tross for at været gjorde omgivelsene bleke og grå.

img_9718-kopi

Nyhavn ble gravd ut av svenske krigsfanger i 1671-1673. I mange år var dette et lugubert strøk som rommet sjømannsvertshus og prostituerte, men på åttitallet ble området grundig renovert. I dag preges Nyhavn av å være tilrettelagt for turister, med en rekke restauranter, kaféer og barer.

img_9713-kopi

img_9703-kopi

Mange av husene som ble reist i Nyhavns spede barndom er bevart. Det blå huset på bildet over ble bygget i 1681, og er et av de eldste husene i Nyhavn. Det røde huset er fra 1690, deretter følger hus bygget i 1691 og 1719.

collage-kobenhavn-1

Mindre markedsbod er vel vanskelig å finne! Lurer på om hun har plass til en stol der inne?

img_9711-kopi

Nyhavn er et av de mest besøkte turistmålene i København. Vi var ikke de eneste førjulsturistene som tok turen dit, men det var slett ikke trangt om plassen. Vil tro det ser ganske annerledes ut om sommeren!

img_9721-kopi

img_9726-kopi

img_9701-kopi

Man ser det ikke på dette bildet, men flere steder i byen satt folk faktisk ute og spiste!

collage-kobenhavn-2

H. C. Andersen bodde flere steder i Nyhavn opp gjennom årene. Han har bodd i både nummer 18, 20 og 67.

img_9735-kopi

img_9739-kopi

img_9775-kopi

img_9794-kopi

img_9813-kopi

Det gule huset, nummer 17, ble bygget i 1670, og er dermed eldre enn husene jeg nevnte tidligere. De husene ser du for øvrig igjen på dette bildet – det blå huset fra 1681, det røde fra 1690, det blekgule fra 1691 og det grønne fra 1719.

Er det ikke fint? Har du vært i Nyhavn selv?

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.