Møte med lemurer på Madagaskar

img_6931-kopi

Hva forbinder du med Madagaskar? Noe jeg håpet å se da jeg reiste dit, var i hvert fall lemurer. Du vet, disse søte pelsdottene med lange, smale kropper, små hoder, stirrende runde øyne og lange, buskete haler. Jeg kunne vel ikke være på Madagaskar i tre uker uten et møte med disse snodige dyrene?

I innlandet langt sør på verdens fjerde største øy ligger Isalo nasjonalpark. Her finnes et fjellandskap som jeg slett ikke ante at man kunne finne på Madagaskar, et land jeg hovedsakelig forbandt med regnskog, baobabtrær og palmestrender. I dette landskapet brukte vi en dag på juvvandring, og en dag på å utforske en annen del av nasjonalparken. Det er sistnevnte tur du skal få bli med på i dag.

Etter frokost utendørs med utsikten du ser nedenfor, kom vi oss av sted. Flott start på dagen!

img_6848-kopi

Den tidlige julimorgenen var kjølig og vindfull, og vi var godt pakket inn med jakke og skjerf da vi startet vandringen.

Vi klatret opp på et fjell for å skue utover nasjonalparken. Der oppe blåste det surt, men utsikten var det ikke noe å si på.

img_6864-kopi

Vi hadde ordnet oss en egen guide som fulgte vårt tempo og sørget for at vi fikk med oss høydepunktene. I fjellene pekte han ut ulike formasjoner som jeg sannsynligvis aldri hadde lagt merke til på egenhånd. Ser du to dyr i fjellet på bildet nedenfor?

img_6851-kopi

Denne steinfiguren ligner et kart over Madagaskar.

img_6873-kopi

img_6855-kopi

img_6877-kopi

Ser du et pinnedyr på de to bildene nedenfor? Jeg hadde aldri oppdaget det hvis ikke guiden hadde sagt at det var noe der!

img_6856-kopi

img_6858-kopi

Etter en stund kom vi til Piscine Naturelle, en naturlig basseng blant palmer og trær. Der går det fint an å bade, men jeg stod over, for jeg syntes vannet var litt for kjølig.

collage-isalo-5

collage-isalo-4

Som sagt var det kaldt om morgenen, men vi hadde ikke vært ute og gått veldig lenge før solen stekte og vi ble både varme og tørste. Av med de fleste lagene med klær, og rasjonering av drikkevannet!

collage-isalo-3

Ser du at den gule blomsten på bildet over faktisk vokser ut fra tuppen av en av «grenene» på elefantfotplanten? Vet ikke hva planten egentlig heter på norsk, men fikk høre at den kalles Elephant’s foot på engelsk.

Det var vel omtrent her et sted at jeg så en slange åle seg over stien rett foran meg. Dette er en av de få slangene jeg noensinne har møtt ute i det fri (de andre har jeg møtt i Georgia, i Costa Rica og på Malta), og siden det ikke finnes farlige slanger på Madagaskar, slapp jeg å bli bekymret. Det var kanskje større grunn til å bli bekymret for skorpionen som skjulte seg under en av stenene guiden lettet på. Skorpioner er ikke til å spøke med, men heldigvis holdt den seg i ro.

img_6954-kopi

Vi gikk videre, og plutselig satt den der, i et tre like ved stien, nede i en kløft. Lemuren! Hurra! Ganske søt, ikke sant?

Litt senere møtte vi en annen skapning som prøvde å gjøre seg så usynlig som mulig.

img_7013-kopi

Ikke så lett å få øye på den heller, men nok en gang var det guiden som oppdaget at der var noe å se på. Herlighet, så mye kjedeligere den turen hadde blitt uten guide!

Nede i en skyggefull kløft med masse trær skulle vi spise lunsj. Denne var forhåndsbestilt, så vi satte oss ned ved et av de få bordene som fantes der og fikk maten servert. Rundt oss hoppet en nysgjerrig, sulten, utspekulert og rask lemur som mer enn gjerne ville ha tak i en munnfull av maten vår.

collage-isalo-2

Etter å ha spist, tok vi en sving oppom en lysning i skogen like ved, og der fant vi jammen en hel gjeng med lemurer som sløvet i solen.

img_6975-kopi

img_6976-kopi

Driver lemurer med meditasjon, tro?

collage-isalo-1

Søte skapninger, altså! Da vi omsider klarte å rive oss løs fra lemurbetraktning og gå videre, gikk ferden gjennom en dyp kløft. Riktignok ikke så dyp som den vi skulle vandre og klatre gjennom dagen etter, da. Men det er en annen historie.

img_6999-kopi

Fin dag, og jeg var godt fornøyd med å ha sett så mange dyr!

Og forresten, dyrefigurene i fjellet var krokodille og skilpadde. Så du det?

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.