Malécon – kystpromenaden i Havanna

IMG_5474 – Kopi - Havanna - Cuba

Malécon er åtte kilometer med shabby sjarm der Havanna møter havet. Dette er en sosial møteplass, og et sted man ikke bør gå glipp av ved et besøk i den cubanske hovedstaden.

Fra balkongen på casaen hvor vi bodde, i hjemmet til en helt vanlig cubansk familie, kunne vi skimte havet. Der borte lå Malécon, som er en åtte kilometer lang vei langs vannet. Parallelt med en flerfelts bilvei er det anlagt en gangvei og en murkant, og nedenfor muren slår bølgene inn over mørke, knudrete fjellknauser.

Malécon ble påbegynt helt på begynnelsen av 1900-tallet for å beskytte byen mot vann og stormer. Området ble raskt tatt i bruk som rekreasjonsområde. Malécon ekspanderte gradvis i lengde og ikke minst travelhet etter hvert som stadig flere biler kom på veien.

IMG_5670 – Kopi - Biler - Cuba

I dag er veien ganske trafikkert, og det var ikke helt enkelt å krysse alle feltene mellom bilene som kom susende. Da det var gjort, var det imidlertid bare å senke skuldrene og finne roen der nede ved vannet.

IMG_7323 – Kopi

Malécon har lenge vært et sosialt møtested for byens innbyggere. Her kan man møte folk som søker fiskelykken, forelskede par, foreldre med småbarn, spreke joggere, ungdommer som henger, bekjente som skravler og turister som tusler langs havet for å suge inn stemningen.

IMG_7333 – Kopi - Havanna - Cuba

Ikke langt unna den fine gamlebyen ligger en stor, åpen plass. Der finner man blant annet restene av fortet Castillo de San Salvador de la Punta og den lett synlige statuen av general Máximo Gómez.

IMG_7348 – Kopi

Collage Malecon 2

IMG_7345 – Kopi

IMG_7356 – Kopi - Havanna - Cuba
Foto: Ingelin (søster).

Man har også god utsikt over til Castillo de los Tres Santos Reyes Magnos del Morro og Batería de los Doce Apóstoles på den andre siden av bukten. Der finnes blant annet et fyrtårn og et maritimt museum.

IMG_7313 – Kopi - Havanna - Cuba

Om ettermiddagen er lyset ved Malécon fint, og er du heldig får du se en flott solnedgang. Man kan ikke forvente å være alene, men heldigvis er det god plass på Malécon.

IMG_5639 – Kopi

Bygningene langs Malécon bærer preg av å ha vært utsatt for vær og vind i en årrekke, og framstår slitne og til dels falleferdige. Fordums prakt skinner likevel gjennom forfallet og gjør at rekken av bygninger har sin sjarm.

IMG_5474 – Kopi - Havanna - Cuba

Her kan du velge – vil du skue utover havet, eller se på alle de stilige, gamle bilene som suser forbi på veien? Vi ble sittende en stund og se på vekselvis biler og solnedgang.

IMG_5665 – Kopi - Biler - Cuba

Cuba - Biler

IMG_5529 – Kopi - Biler - Cuba

Andre innlegg om bilene på Cuba:

Collage Malecon 1

Bølgeskvulp, havbris og solnedgang ved Malécon. Ingen dum avslutning på en varm dag i Havanna.

__________________________________________________________________________________________________

Jeg besøkte Havanna i mai 2017.

__________________________________________________________________________________________________

Ikke gå glipp av noe – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.