Monteverde

Monteverde er et lite sted oppe i fjellene nordvest i Costa Rica, og det var dit ferden gikk etter to netter i La Fortuna. Selv om det ikke er så langt fra La Fortuna til Monteverde, var det ikke gjort i en fei å komme seg dit. Etter en halvtimes kjøretur til den andre siden av vulkanen Arenal, steg vi om bord i en båt som skulle frakte oss over innsjøen ved foten av vulkanen. Vinden sørget for ganske store bølger, og turen som egentlig skulle ta rundt en halvtime tok i stedet nesten halvannen time. Ikke at det gjorde noe. Jeg liker båtturer, og naturen rundt var pen, med den ruvende vulkanen bak oss og buktende, skogkledde fjell på alle kanter. Til slutt ventet en rundt to timer lang biltur i minibuss på bratte, smale, svingete fjellveier i flotte naturomgivelser.

(142)

(152)

(143)

(154)

Vel framme installerte vi oss på et hyggelig hotell, og etter en god lunsj på en av restaurantene i det bittelille sentrumet, som ikke består av stort mer enn tre gater i et triangel, var det tid for eventyr i tåkeskogen. Vi skulle vandre på hengebroer mellom tretoppene! Den opplevelsen kan du lese mer om her.

(162) - Kopi

(208) KOPI

(191) KOPI

(170)

(173) - Kopi

(175) KOPI

Hult tre med skjulte klatremuligheter.
Hult tre med skjulte klatremuligheter.
På vei opp på innsiden av et tre.
På vei opp på innsiden av et tre.
Jeg ser ned på de andre etter å ha klatret opp inni treet.
Jeg ser ned på de andre etter å ha klatret opp inni treet.

Om kvelden var det tid for nok et besøk i tåkeskogen. Da var vi på nattevandring i den bekmørke skogen, utstyrt med lommelykter, på jakt etter dyr, fugler, insekter og reptiler. Dette kan du lese mer om her.

Dagen etter gikk Ingelin og jeg tur til en sommerfuglpark et stykke fra sentrum. Der fikk vi se ulike insekter og fargerike sommerfugler. Ikke så mange som vi hadde håpet, men det var absolutt en fin tur likevel.

(307)

Drivhus med sommerfugler.
Drivhus med sommerfugler.

(224)

(228)

(264)

(277)

(239)

(304)
Tarantell.

(299) KOPI

 

Veldig bratt og lang bakke.
Veldig bratt og lang bakke.
Utsikt over Monteverde.
Utsikt over Monteverde.
Ingelin og svensken Magnus.
Ingelin og svensken Magnus.

Etter to netter i Monteverde, gikk ferden videre til Nicaragua. Mer om det senere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.