Enkelt og miljøvennlig på økolodge i Benin

IMG_8917 – Kopi

Nordvest i Benin, ikke langt fra grensen til Togo, ligger den vesle landsbyen Koussoukoingou. Dette er virkelig ingen typisk turistdestinasjon, men vil du oppleve landsbyliv og se de stilige toetasjers leirhusene som området er kjent for, samtidig som du bor på en miljøvennlig økolodge, kan du med fordel legge turen innom her. 

Etter en lang og innholdsrik dag med kjøring gjennom Togo og over grensen til Benin, ankom vi Otammari Lodge i Koussoukoingou litt utpå ettermiddagen.

IMG_8936 – Kopi

IMG_8916 – Kopi

Hovedbygningen, som inneholder resepsjon og ni soverom, er inspirert av de tradisjonelle leirhusene som kalles tatasomba. Vi hadde allerede sett noen slike hus både langs veien og da vi besøkte en landsby i Togo. Akkurat som disse husene, har lodgen to etasjer og soverom i runde tårn med stråtak.

Collage Otammari Lodge i Benin 1

Her er det plass til opptil 23 personer fordelt på ni soverom. Noen i gruppen valgte å slå opp telt i stedet for å dele en liten dobbeltseng med en av de andre i reisefølget. Jeg reiste sammen med søsteren min, men alle de andre var godt voksne folk som reiste «alene» (i den grad man kan si at man reiser alene når man er del av en gruppe), og det er jo forståelig at ikke alle synes det er komfortabelt å sove i en kort, liten dobbeltseng med en man ikke kjenner så godt.

IMG_8756 – Kopi

Lodge høres jo ganske fancy ut, men standarden på Otammari Lodge er svært enkel. Første etasje er halvmørk og sval på grunn av leirveggene og steingulvet. I midten er trappen opp til andre etasje, og rundt den ligger noen runde soverom, noen dusjrom samt et lite rom med toalett. Dusjrommene har sluk i gulvet og er utstyrt med en bøtte med vann som man øser over seg. Toalettet er som en utedo, bare at det er innendørs. Her kan man ikke forvente godlukt.

Det var satt fram kurver til søppel – uten plastposer, selvfølgelig. Det er jo en økolodge.

IMG_8913 – Kopi

Collage Otammari Lodge i Benin 3

Det runde soverommet var utstyrt med en dobbeltseng med myggnetting, et klesskap, et bord (med duk), en krakk, taklampe, vifte, søppelkurv, et lite speil på veggen og en dusjkrok med plastbøtte og et lite øsekar. Det var et lite vindu i rommet, men er du avhengig av dagslys for å trives på et soverom, er ikke dette et sted for deg. Det fantes dessuten en stikkontakt, slik at det var mulig å bruke viften og lade telefoner og kameraer.

IMG_8886 – Kopi

Ute i gangen stod en svær plastbøtte som til enhver tid var fylt med vann som de ansatte hentet i brønnen. Der kunne vi fylle vann over i bøtten vi hadde på rommet. Morgendusj i kaldt vann som man øser over seg er riktignok ikke min favorittstart på dagen, men man blir jo ren, og det er det viktigste.

Collage Otammari Lodge i Benin 2

Annen etasje hadde lik planløsning som underetasjen – trappehuset på midten, med et tak over, og runde soverom og dusjrom rundt.

IMG_8757 – Kopi

I huset midt i bildet over, lå kjøkkenet, der måltidene ble tilberedt for oss. Der hadde de også et begrenset utvalg av drikkevarer til salgs. Til høyre på bildet skimtes paviljongen hvor vi spiste.

Collage Otammari Lodge i Benin 4

IMG_8558 – Kopi

Bak paviljongen var det noen små, runde hytter som visstnok også huset soverom.

IMG_8941 – Kopi

På gårdsplassen ved lodgen var det en brønn. Den ble benyttet av alle som bodde i området, så der var det stadig trafikk og liv. Jeg kan faktisk bare huske å ha sett barn hente vann der – ingen voksne.

Collage Otammari Lodge i Benin 5

Av og til lusket en ku eller tre forbi og stanset for å drikke spillvann fra vannrennen.

IMG_8863 – Kopi

Ofte virket det som barna moret seg mens de hentet vann. De skravlet og lo, tøyset, lekte og spratt rundt.

IMG_8865 – Kopi
Denne flotte jenta, som var sendt for å hente vann i brønnen, hadde en psykisk utviklingshemming, og snakket ikke. Men hun smilte gjerne til kameraet.
IMG_8870 – Kopi
Solnedgang mellom trærne ved brønnen.

IMG_8935 – Kopi

TIl tross for enkel standard, var økolodgen et fint sted å bo. Vi tilbragte to netter der, og hadde dermed en hel dag til å utforske landsbyen. Den skal jeg fortelle om i et eget innlegg.

 

Nyttig informasjon

  • Jeg har sett forskjellige måter å skrive navnet på landsbyen der økolodgen ligger. På nettsidene til Eco Benin, står det Koussoukoingou, og det er denne skrivemåten jeg har valgt å bruke. Google Maps bruker Kossokouangou, mens maps.me bruker Koussoucoingou.
  • Jeg har også sett at Otammari Lodge (som er navnet som står på selve lodgen og som jeg derfor anser å være korrekt) skrives Ottamari Lodge, for eksempel på Tripadvisor.
  • Jeg vet egentlig ikke noe om prisen for overnatting, siden mitt opphold på lodgen var inkludert i en rundreise, men prisene som er oppgitt på nettsiden til Eco Benin, er 8500 FCFA for enkeltrom og 9500 FCFA for dobbeltrom. Det står ikke om dette inkluderer måltider.
  • Det finnes ingen restauranter i landsbyen.

 

__________________________________________________________________________________________________

Jeg besøkte Benin i januar/februar 2018.

__________________________________________________________________________________________________

Ikke gå glipp av noe – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.