Oppskriften på en herlig start på ferie i Oman

IMG_0497 – Kopi

Påskeferien i Oman startet med to overnattinger på Al Qurum Resort i hovedstaden Muscat. Det viste seg å bli en flott start på ferien.

Det var både sent og mørkt da vi kom til hotellet, og vi fikk derfor ikke sett så mye før det ble morgen. Da spiste vi frokost mens vi nøt en herlig utsikt og innså at alt lå til rette for at vi kunne få en temmelig ålreit avslappingsdag i disse omgivelsene.

IMG_0703 – Kopi

IMG_0707 – Kopi

Vi hadde valgt hotellet på grunn av beliggenheten, og den var virkelig perfekt, med havet og en lang sandstrand som nærmeste nabo.

P1210085 – Kopi

P1210089 – Kopi

P1210083 – Kopi

P1210091 – Kopi

Det var stor forskjell på flo og fjære. På bildet nedenfor er det lavvann. Ved høyvann når vannet nesten opp til trappen.

IMG_0524 – Kopi

Sandstranden var nesten folketom på dagtid. For det første var det temmelig varmt selv om det bare var april – trettiåtte grader og stekende sol. For det andre er ikke Oman et land hvor det er vanlig å ligge og sole seg på stranden.

Av hensyn til lokale normer anbefales at man ikke går i bikini eller badedrakt, men er mer tildekket, dersom man oppholder seg på stranden. Vi valgte derfor å bade i treningstights og t-skjorte. Det var litt uvant å skulle gå såpass påkledd ut i vannet, men det var ellers helt uproblematisk.

Og vanntemperaturen? Aldeles herlig!

IMG_0532 – Kopi

Krabbene trivdes godt på stranden, og hadde tydeligvis ikke noe i mot den stekende heten der de satt på steiner og… solte seg? Hva gjør krabber når de bare sitter på en stein i en liten evighet, egentlig?

IMG_0546 – Kopi

På hotellområdet var det greit å gå i vanlig badetøy. Det var slett ikke dumt å tilbringe litt tid der, på en solseng i skyggen fra en parasoll ved bassenget. Men jeg var faktisk ikke uti bassenget en eneste gang – havet var jo like utenfor porten.

P1210069 – Kopi

IMG_0734 – Kopi

Hotellet har kun 12 rom, så det var ikke akkurat trengsel ved bassenget. Herlig.

IMG_0749 – Kopi

P1210055 – Kopi

Vi gjorde ikke så mye annet denne dagen enn å nyte latmannslivet på hotellet og bade i havet til huden på fingrene ble skrukkete, men på et tidspunkt ruslet vi en tur til det storslåtte operahuset som ligger i nærheten.

P1210018 – Kopi

IMG_0580 – Kopi

IMG_0585 – Kopi

IMG_0587 – Kopi

Litt mat må man jo også ha. Like ved hotellet finnes flere steder hvor man kan spise lunsj eller bare få seg noe kaldt å drikke. En litt lenger spasertur unna er det flere restauranter. Vi testet en omansk restaurant, og var godt fornøyd med maten vi spiste.

Collage ved Al Qurum Resort 1
Et tre som hadde produsert sin egen støttefot, og lunsj på en hyggelig kafé like ved hotellet.

Om kvelden var stranden plutselig ganske folksom. Solen kastet ikke lenger brennende hete stråler mot alle som våget seg ut, og det var tydelig at mange da benyttet anledningen til å gå seg en tur.

IMG_0680 – Kopi

P1210048 – Kopi

Vi ruslet oss en liten tur vi også. Bare føtter i den myke sanden, lyden av skvulpende småbølger, glade folk på stranden, glitrende hav, solnedgang. Fint.

IMG_0683 – Kopi

IMG_0688 – Kopi

IMG_0695 – Kopi

IMG_0696 – Kopi

Denne dagen var absolutt en bra oppskrift på en herlig start på ferie i Oman!

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.