Öxarárfoss i Þingvellir nasjonalpark

IMG_7456 – Kopi

Þingvellir nasjonalpark er en av de mest kjente og definitivt mest besøkte nasjonalparkene på Island. Langt fra alle besøkende finner veien til Öxarárfoss, selv om det må regnes for å være en av hovedattraksjonene i nasjonalparken.

Fra en parkeringsplass følger vi en gruslagt sti et stykke, før vi klyver ned i en kløft. Þingvellir nasjonalpark ligger der hvor den nordamerikanske og den eurasiske kontinentalplaten glir fra hverandre, noe som fører til sprekker i jordskorpen som sakte, men sikkert vokser seg større. Kløften vi har kommet ned i er rett og slett et resultat av bevegelsene til de to kontinentalplatene.

Collage Öxararfoss 1

P1220504 – Kopi

Her nede finnes en tilrettelagt tursti som skal føre oss til Öxarárfoss. Deler av stien vi følger er steinlagt og ujevn, senere kommer vi inn på en grusvei, og til slutt en gangvei av planker.

Det finnes et nettverk av turveier i området, og skiltingen til de ulike severdighetene er god.

P1220495 – Kopi - Island - Öxararfoss

P1220499 – Kopi

IMG_7464 – Kopi

Collage Öxararfoss 2

Öxarárfoss ligger i elven Öxará, som betyr øks-elv. Jeg har prøvd å finne ut hvor høyt fossefallet er, men det var visst ikke så lett. Jeg kan bare fastslå – veldig lite spesifikt – at fossen ikke er spesielt høy.

P1220487 – Kopi

IMG_7453 – Kopi

Öxarárfoss er kanskje ikke den mest imponerende fossen på Island, men den er fin likevel. Selv i gråvær, som da jeg var der.

IMG_7445 – Kopi

 

Praktisk informasjon

  • Man kan komme til Öxarárfoss via flere av de merkede og tilrettelagte turstiene i nasjonalparken. Selv gikk jeg fra en parkeringsplass som i følge kartappen maps.me ligger 980 meter unna fossen. Bruker du denne appen, vil jeg anbefale at du sikter deg inn på stedet som er merket med kikkertsymbol, siden dette etter min mening er stedet hvor man får sett fossen fra best mulig vinkel, i tillegg til at turen nede i kløften er fin. Det finnes også stier som fører til toppen av fossen.

__________________________________________________________________________________________________

Her finner du flere blogginnlegg om Island:

__________________________________________________________________________________________________

Jeg besøkte Öxarárfoss i juni 2017.

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *