Om da reiselysten ble vekket og hvordan en barndomsdrøm til slutt ble oppfylt

Tanzania - Serengeti

Kan du huske når og hvordan reiselysten din ble vekket? Jeg husker godt hvordan min nysgjerrighet på verden og lysten til å oppleve noe annerledes oppstod.

Barndomsdrømmer

Landet som vekket reiselysten

Det er oktober 1990. Jeg er sju år og går i første klasse, men i dag er jeg ikke sammen med klassen min. I stedet er vi delt i grupper på tvers av klassetrinnene, og vi beveger oss fra stasjon til stasjon rundt på skolen. På den ene lager jeg en krokodille av kald, brun leire som skal brennes i ovnen. Ved neste tegner jeg flagget til Tanzania, og gjør meg flid med fargeleggingen. Grønt, blått, gult og svart. Til lunsj får vi servert tanzaniansk mat, en herlig gryterett med bønner og ris. Jeg storkoser meg. Jeg vet det ikke i dag, men i årevis skal jeg erindre gleden over det eksotiske og ukjente, og spenningen ved å lære om et land fjernt fra oss. For de andre elevene er dette bare en litt annerledes skoledag, en kreativ markering av FN-dagen, og de vil neppe huske noe særlig av det. Men for min del er dette den spede begynnelsen på noe som aldri vil slippe taket i meg. Det er i dag jeg begynner å forstå at jeg en gang i fremtiden må ut i den spennende verdenen som ligger der ute et sted, langt borte fra Norge, Danmark og Sverige, et sted med andre smaker, andre inntrykk, andre landskap, andre levesett.

Reiselysten er vekket.

(332) - Kopi

Tanzania - Serengeti

Tanzania settes øverst på listen over drømmereisemål. Der blir landet stående i mange år. Jeg tegner flagg og lærer meg hovedsteder. Jeg får atlas til bursdagen min, og studerer kartsidene, lærer meg hvor landene ligger og hva byene heter. Jeg leser om landemerker, byggverk og underverk. Reiser i fantasien.

Jeg blir femten og reiser til Polen, Tsjekkia og Tyskland. Jeg blir atten og begynner på folkehøgskole, og reiser til Polen og Tyskland igjen. Og Kenya. Eksotiske, herlige Kenya, nabolandet til Tanzania. I tjueårene reiser jeg enda mer. Midtøsten. Sør-Amerika. Og Afrika, igjen og igjen. Snart har jeg vært i åtte afrikanske land.

Men ikke Tanzania.

Instagram Tanzania Zanzibar Nungwi img_20161102_185414

August 2013. Jeg fyller tretti. Drømmen om det østafrikanske landet har kanskje bleknet, men den er der, jeg husker den så inderlig vel, den barnlige drømmen om eventyrlandet langt der borte.

Så har september meldt sin ankomst. Jeg tenker på barndomsdrømmen i det jeg hopper ut av trucken. Bena mine lander med et dump i den støvete sanden. Alt virker så enkelt. Inn i et hus, stempel i passet, ut av Malawi. Traske i den stekende solen bort til neste hus, fylle ut et skjema, få visum og stempel i passet, tilbake til trucken igjen. Så humper vi videre på afrikanske veier, mot nye steder i et nytt land. Landet fra en fjern barndomsdrøm.

Velkommen til Tanzania.

Tanzania

Tanzania - Serengeti

Tanzania - masailandsby

__________________________________________________________________________________________________

Alle bildene er fra Tanzania. Besøkt i september 2013.

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.