Snorkling blant havskilpadder og leopardhaier i Oman

P1210631 – Kopi

Da jeg planla ferie i Oman sammen med to venninner, dukket spørsmålet om snorkling raskt opp. Oman har en herlig kystlinje, havet holder en svært behagelig temperatur og verdenen under vannoverflaten er både fargerik og full av spennende liv. De andre to var entusiastiske. Jeg? Vettskremt bare ved tanken.

Jeg har aldri vært glad i å ha hodet under vann. Bare tanken på å svømme rundt på dypt vann med snorklemaske gjorde meg stresset. Jeg grublet i ukevis på om dette var noe jeg skulle våge å begi meg ut på. Jeg kan jo prøve var holdningen den ene dagen, aldri i verden tenkte jeg den neste. Jeg unngikk i det lengste å ta noen beslutning, men til slutt måtte vi ta en avgjørelse – skulle vi bestille båttur med snorkling?

Vi bestilte. Jeg elsker båtturer og bading i lunkent hav, så lenge hodet mitt er over vannet. Jeg måtte jo ikke snorkle selv om de andre gjorde det.

IMG_3062 – Kopi
Fahad og båten hans.

Valget falt på en tur til Daymaniat Islands med den lille turoperatøren Daymaniat Shells, som hadde fått gode anmeldelser. De hadde en fristende tur til god pris sammenlignet med andre arrangører av slike utflukter.

Da vi møtte opp i Al Mouj Marina i Muscat, ble vi møtt av blide Fahad, sjefen sjøl. Han lever og ånder for jobben han har etablert på egenhånd, nemlig å ta med turister på tur i båten sin og gi dem en herlig naturopplevelse. Han er også veldig opptatt av å ta vare på dyr og natur.

P1210454 – Kopi

Vi var en liten, hyggelig gruppe – plassen på den lille båten satte jo begrensninger for hvor mange som kunne være med.

IMG_2890 – Kopi

P1210463 – Kopi

Etter en stund på åpent hav, kom vi fram til Daymaniat Islands, som ligger omtrent 70 kilometer vest for Muscat. De ni små øyene er ganske flate, og ser ved første øyekast veldig steinete ut, men kan by på noen flotte strender med hvit strand og turkist vann. Området er et naturreservat. Her finnes blant annet korallrev og et stort antall havskilpadder

IMG_2865 – Kopi

Fahad ankret opp like ved en av øyene. Alle de andre fikk på seg snorkleutstyret og hoppet ut i vannet. Jeg gjorde ingen ting.

Ikke før Fahad klarte å overtale meg til å prøve. Bare litt.

IMG_2920 – Kopi

Jeg måtte over en stor terskel før jeg våget å slippe meg uti vannet og frivillig dyppe hele fjeset under vann. Det tok tid før jeg tok sjansen på å prøve å puste nedi der, og jeg kan ikke påstå at jeg følte meg komfortabel og trygg.

P1210524 – Kopi
Later som jeg er komfortabel. Foto: Kari Zakariassen.

Jeg hadde mer enn nok med å konsentrere om å puste og flyte og holde meg rolig og forflytte meg og passe på å ikke komme borti noen av de andre. Det vanntette kompaktkameraet mitt lånte jeg derfor bort til Kari, så det er hun som har tatt alle bildene i vannet, bortsett fra bildene som er merket med at de er tatt av Fahad.

P1210479 – Kopi

Vi var i vannet i en time. Og for en verden som finnes der nede! Fargerike og snåle fisker. Blekkspruter. Svære havskilpadder som svømte rett forbi oss. Og så haiene, da. Leopardhaiene, som heldigvis ikke er farlige.

Foto: Fahad, Daymaniat Shells.
Foto: Fahad, Daymaniat Shells.
Foto: Fahad, Daymaniat Shells.
Foto: Fahad, Daymaniat Shells.

P1210491 – Kopi

P1210628 – Kopi

P1210577 – Kopi

P1210544 – Kopi

P1210595 – Kopi - Muscat - Oman

P1210510 – Kopi - Muscat - Oman

P1210597 – Kopi - Muscat - Oman

P1210590 – Kopi - Muscat - Oman

P1210559 – Kopi - Muscat - Oman

Etter en time i vannet, kom vi oss opp i båten igjen og dro videre til et nytt sted, hvor vi også tilbrakte en time med å nyte synet av livet under havoverflaten.

Foto: Fahad, Daymaniat Shells.
Foto: Fahad, Daymaniat Shells.
Foto: Fahad, Daymaniat Shells.
Foto: Fahad, Daymaniat Shells.
Foto: Fahad, Daymaniat Shells.
Foto: Fahad, Daymaniat Shells.

Da vi ga oss etter til sammen to timer med snorkling, var kroppen min helt ødelagt. Jeg hadde vært så anspent i disse to timene at musklene sa kraftig i fra, og selv det å trekke pusten litt dypt gjorde vondt. Men det var det verdt, altså!

P1210631 – Kopi

IMG_2966 – Kopi

Fahad flyttet båten til en strand, og vi gikk i land for å rusle litt rundt på en liten øy.

IMG_2948 – Kopi

IMG_2954 – Kopi

Fahad tilbyr teltturer med overnatting ved denne stranden, men ikke om sommeren. Den siste turen før det ble for varmt, fant sted i april.

IMG_3037 – Kopi

Jeg hadde ikke hatt noe i mot å tilbringe en dag og en natt her!

IMG_3001 – Kopi

IMG_2934 – Kopi

Så var båteventyret over, og vi vendte nesen mot Muscat igjen. Jeg var sliten og støl i muskler jeg ikke ante at jeg hadde, men også utrolig godt fornøyd med at jeg våget å bevege meg milelangt utenfor komfortsonen min. Det har man jo godt av å gjøre fra tid til annen.

__________________________________________________________________________________________________

Jeg besøkte Oman i april 2017.

__________________________________________________________________________________________________

Ikke gå glipp av noe – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.