Sommerdvale

IMG_2185 – Kopi

Jeg og bloggen forsvant visst inn i en sommerdvale. Her er en liten oppdatering på hva jeg har drevet med den siste måneden.

Foreløpig har jeg stort sett oppholdt meg i Oslo, men likevel føles det som jeg har hatt en slags ferie. Byen er stille og rolig, tempoet lavere, det er få folk på jobb. Men hovedgrunnen til at feriefølelsen har vært til stede en stund, er været. For en sommer dette er! Snart er den tredje måneden med varmerekorder over, og sommeren har aldri føltes så lang og herlig som i år.

Jeg vet jo at dette været på mange måter ikke er ideelt. Bøndene rapporterer om mangel på dyrefôr, avlinger svikter, skogene brenner, mange strever på grunn av at varmen forsterker helseproblemer, noen blir trøtte fordi de ikke får sove i varmen, andre er rett og slett bare lei av de høye temperaturene fordi de synes det er slitsomt med slik hete.

Rent egoistisk må jeg imidlertid innrømme at dette er min drømmesommer. Den er akkurat sånn som norske somre aldri er, men som jeg alltid drømmer om at de skal være. Jeg nyter hver eneste dag. Soverommet er flyttet ut på balkongen, hvor det vanligvis er et sted mellom 30 og 50 grader om ettermiddagen. Det er faktisk uutholdelig der ute i et par timer etter arbeidstid, men herlig litt senere på kvelden.

Og fremdeles er det noen uker igjen til høsten skyver sommeren unna for denne gang. Perfekt!

IMG_2396 – Kopi

Jeg har kun hatt tre feriedager så langt i sommer. Etter arbeidstid på fredag i forrige uke, dro jeg av sted til den vestre delen av Hardangervidda. Der gikk jeg fra hytte til hytte sammen med ei venninne, og kom tilbake til hovedstaden med nattbuss torsdag morgen. Det var en flott tur som jeg skal fortelle mer om etter hvert.

IMG_2621 – Kopi

Tidligere denne måneden var jeg på helgetur til foreldrene mine på Tjøme. Da var vi blant annet på en flott soloppgangskonsert med Eva Weel Skram på Verdens Ende. Solen er jo ikke akkurat noen syvsover på denne tiden av året, så konserten startet klokken fire om natten. Likevel var det rundt 2 500 personer der.

Denne helgen tilbringes sammen med søsteren min i Larvik. Fredag var vi på konsert, før vi dro ut i skogen for å overnatte i hengekøye. Etter måneformørkelse, tropenatt, dyp søvn og morgenbad, kunne vi konstatere at dette ble en særdeles vellykket tur. Ellers har både middag på Pakkhuset nede på bryggekanten og en tur på kino stått på programmet.

P1250114 – Kopi

Hvordan har juli vært for deg? Har du fått nok av sol og høye temperaturer, eller nyter du det fremdeles?

__________________________________________________________________________________________________

Alle bildene i dette innlegget er fra turen på Hardangervidda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.