Soukene i Marrakech

P1090272 - Kopi

Jeg har nettopp vært en langhelg i Marrakech, noe som er gjennomførbart takket være direktefly som tar i underkant av fem timer. Selvfølgelig skulle jeg gjerne hatt bedre tid både i den spennende byen og i Marokko generelt, men denne gangen måtte det bli en kort tur. Vi hadde til sammen tre hele dager som kunne fylles med opplevelser. Det gikk dessverre ikke helt som planlagt.

Den første ettermiddagen og kvelden tok vi det med ro, slappet av på hotellet og var ute og spiste middag. Dagen etter hadde vi en fin dagstur til Atlasfjellene, noe jeg skal fortelle om senere. Deretter hadde jeg håpet å kunne bruke halvannen dag på å utforske Marrakech før hjemreisen, men tidlig om morgenen dagen etter fjellturen våknet jeg med en mage i fullt opprør. Et og et halvt døgn etter ankomst til landet. Er det mulig! Dagen ble dermed tilbrakt i sengen og på badet, mens jeg drømte meg bort til soukene jeg hadde hørt så mye om og som var så innmari nærme, men likevel så fjerne. Sukk.

Heldigvis varer ikke matforgiftninger i all evighet – for min del er det vanligvis over på omtrent et døgn. Selv om jeg var temmelig energiløs og utslitt når hjemreisedagen opprant, var jeg i hvert fall ferdig med de hyppige turene inn på badet, så vi hev oss rundt og fikk utforsket soukene i tre timer før det var tid for å dra til flyplassen. Alt for kort tid, naturligvis, men i det minste nok til å suge inn stemningen og få et inntrykk av stedet.

Og for et sted! Et virvar av trange og delvis overdekkede gater der man kan vandre rundt på måfå mens man forsøker å ta inn alle inntrykkene – fargene, luktene, lydene. Menneskene. Alle de små bodene og butikkene der det blir solgt tekstiler, tepper, keramikk, lærvarer, lamper, puffer, mat, krydder og et hav av andre ting. Lokalbefolkning, tilreisende og turister myldrer gjennom gater og smug, og selgerne er faktisk veldig lite pågående.

P1090187 - Kopi

P1090194 - Kopi

P1090217 - Kopi

P1090235 - Kopi

P1090247 - Kopi

P1090249 - Kopi

P1090250 - Kopi

P1090256 - Kopi

P1090265 - Kopi

Collage Marrakech

Jeg er så glad for at jeg fikk tilbrakt de timene i soukene helt på tampen av turen!

Det at turen ikke ble helt som planlagt, gjør jo at jeg har en ekstra god grunn til å reise tilbake en eller annen gang. Gjør jeg det, må jeg for øvrig passe på at jeg har nok tid til å dra til Sahara også, for det frister virkelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.