Spa, strand og sjokolade i Sopot

Polen - Sopot

Overskriften på dette innlegget kunne like gjerne vært «Oppskriften på en perfekt dag i Sopot». Den vesle kystbyen, som er smeltet sammen med nabobyene Gdańsk og Gdynia, kan blant annet by på Europas største trebrygge, en tilsynelatende endeløs sandstrand, en sjokoladekafé med en meny som får enhver sjokoladeelskers øyne til å funkle og muligheter for billige og avslappende spaopplevelser. Hva mer kan man ønske seg på en solskinnssøndag i mars?

Togturen fra Gdańsk Głowny kostet omtrent ingen ting og tok ikke mer enn et kvarters tid. Ved å sikte oss inn mot kirketårnet vi fikk øye på da vi kom ut fra stasjonen, fant vi gågaten Bohaterów Monte Cassino. Der finnes en av byens severdigheter – Crooked House. En eller annen fikk jammen en sær idé da denne bygningen ble planlagt!

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Ved å følge gågaten nedover mot havet, kom vi til den mest kjente severdigheten i Sopot. Molo er den lengste trebryggen i verden, og på den solrike, men kjølige vårsøndagen var det en god del folk der. Bryggen stikker virkelig langt ut i havet, faktisk litt over en halv kilometer.

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

På begge sider av trebryggen strekker en bred sandstrand seg så lang øyet kan se. Det må være utrolig fint der en solrik sommerdag. Man kan vel neppe regne med å være alene, men med den lange stranden er det jo uansett plass til mange.

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Da det var tid for lunsj, havnet vi på Pijalnia Czekolady E. Wedel i gågaten. Der ble vi sittende og granske den omfattende menyen lenge før vi klarte å bestemme oss for hva vi skulle velge. Man kan få kjøpt alt fra ulike sjokoladedrikker til konfektbiter, kaker og desserter med sjokolade, gjerne i spennende kombinasjoner med andre smaker, men det finnes også noen enkle lunsjretter og drikker uten sjokolade. Jeg bestilte sjokoladepannekaker med banan og jordbærmousse, og en kald melkesjokoladedrikk med bringebær og bringebærsorbet. Ikke akkurat den sunneste lunsjen, men veldig mektig og innmari godt!

Polen - Sopot

Etter denne utskeielsen, ruslet vi et stykke på en gangvei langs stranden. Målet var Mera Spa Hotel, hvor vi hadde forhåndsbooket massasje. Margit hadde gjort grundig research for å finne et bra sted, og selv om vi endte på et sted som slett ikke er i laveste prisklasse, var massasjen billig sett med norske øyne. Vi angret ikke på valget. Mera Spa Hotel var et fint hotell med flott beliggenhet ved stranden og med profesjonelle og hyggelige ansatte. Stemningen var lun, rolig og behagelig, og massasjen jeg fikk kunne knapt vært bedre. Da den var over, ble jeg ført til et relaxing room med hvilestoler og panoramautsikt mot havet, der båtene gled sakte forbi. Jeg kunne forsyne meg med isvann og bli sittende og kjenne at kroppen var mer avslappet enn den hadde vært på lenge.

Vi betalte også for å benytte hotellets bassengavdeling, hvor det i tillegg til et par bassenger finnes blant annet boblebad, badstu og stillerom med peis.

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Polen - Sopot

Etter noen timer på spahotellet, kunne vi rusle langs stranden med senkede skuldre og ro i kroppen, finne togstasjonen og dra tilbake til Gdańsk.

Polen - Sopot

Har du vært i Sopot? Eller har du kanskje aldri tenkt på den polske kysten som et aktuelt reisemål? I så fall bør du revurdere det!

Andre innlegg fra Polen:
Gdańsk – en polsk perle ved det baltiske hav

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.