Suvenirer i rødt, hvitt og blått

Suvenirer - IMG_1152 – Kopi

Tiden går fort, og plutselig er det 17. mai! Gratulerer med dagen! I fjor markerte jeg nasjonaldagen her på bloggen med et innlegg som viste røde, hvite og blå biler på Cuba, siden jeg nettopp hadde kommet hjem derfra. I år har jeg plukket ut noen av de røde, hvite og blå suvenirene jeg har tatt med meg hjem fra forskjellige land opp gjennom årene. 

Jeg tar ikke alltid med meg suvenirer hjem etter å ha besøkt et nytt land. Hvis jeg kjøper noe, skal det være noe jeg trenger, noe som kan brukes eller noe jeg liker og vil ha framme, ikke noe ræl som blir liggende i en skuff.

Så hva slags ting tar jeg med meg hjem fra reisene mine, da? Her er noen eksempler!

Suvenirer - IMG_1092 – Kopi

Luen kjøpte jeg i Estland fordi det var så kaldt at det ikke holdt med pannebåndet jeg hadde pakket med meg hjemmefra. Pannebåndet og vottene er kjøpt på Island. Alt dette har jeg brukt mye her hjemme også.

Suvenirer - IMG_1115 – Kopi

Skjerf i ulike størrelser og tykkelser, og store, brede sjal. Sjal kan brukes til veldig mye forskjellig når man er på reisefot. De kan være skjerf når det er kaldt, beskytte skuldre og armer mot solen når den brenner litt for sterkt og man ikke orker å ha på en genser, dekke til skuldrene og utringninger på steder der det kreves, fungere som omslagsskjørt ved besøk på religiøse steder, være hodepute når det mangler der man skal sove, brukes som teppe når det er småkjølig… Skjerfene og sjalene du ser på bildet, er kjøpt i Palestina, Kina og Estland.

Suvenirer - IMG_1127 – Kopi

Saronger kan i grunnen brukes til det samme som sjalene, i tillegg til blant annet håndkle på stranden. De er lette og tar lite plass i bagasjen. Disse er kjøpt i Tanzania og Kenya.

Suvenirer - IMG_1086 – Kopi

Jeg ville riktignok ikke kjøpt disse hotelltøflene, men fordi jeg hadde brukt dem på et hotell i Japan, fikk de bli med hjem. Her blir de brukt på kalde vintermorgener når jeg tusler fra soverommet til badet og ikke orker å bli kald på føttene.

IMG_1178 – Kopi

Disse skålene kjøpte jeg i Japan, og de har faktisk vært i bruk i dag, da vi var 12 personer som hadde en superhyggelig 17. mai-frokost hjemme hos meg.

IMG_1201 – Kopi

Da jeg besøkte et glassblåseri i Palestina, kjøpte jeg med meg noen glass som stadig er i bruk.

Suvenirer - IMG_1102 – Kopi

Det er ikke alltid mulig å få tak i musikk man har hørt underveis på reisen, noen ganger er CD det eneste alternativet. Den hvite kjøpte jeg av et dyktig band som spilte på en restaurant i Sør-Afrika, og den blå kjøpte jeg av en gatemusikant i Brasil.

Suvenirer - IMG_1111 – Kopi

Vesker er også nyttige suvenirer. Denne kjøpte jeg i Uruguay.

Suvenirer - IMG_1107 – Kopi

Pengepunger eller små tøymapper til oppbevaring av diverse småting har jeg brukt mye. Den med marihøner er fra Ecuador, den under er brodert på et kvinnesenter jeg besøkte i Palestina.

Suvenirer - IMG_1133 – Kopi

Da jeg var i Sierra Leone, trengte jeg et nytt håndkle, og det fikk bli med meg hjem. Nå minner det meg om ukene i det vestafrikanske landet hver gang jeg bruker det.

Suvenirer - IMG_1162 – Kopi

Steiner og skjell går ikke akkurat i kategorien praktisk eller nyttig, men jeg har uansett en liten samling fra forskjellige land.

Suvenirer - IMG_1173 – Kopi

Klær og sko er jo ikke evigvarende, men inntil de slites ut, er de hyggelige påminnere om reiser jeg har vært på. Disse skoene kjøpte jeg i Paris for mange år siden.

Suvenirer - IMG_1145 – Kopi

I Kina kjøpte jeg et smykke laget av ferskvannsperler, og det ble pakket i en rød fløyelspose før jeg fikk det med meg.

Suvenirer - IMG_1152 – Kopi

Denne ulljakken av islandsgarn er en litt spesiell suvenir. Den er strikket av ei venninne her hjemme i Norge, men garnet ble kjøpt i Reykjavík da vi var på korturné til Island. Veldig glad i den!

 

Hva slags suvenirer kjøper du når du er på reisefot?

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.