Svømming i Wadi Bani Khalid

IMG_1133 – Kopi - Wadi Bani Khalid - Oman

Etter en fantastisk opplevelse i vakre Wadi Shab, var det allerede dagen etter tid for å utforske en ny wadi, nemlig Wadi Bani Khalid. Kunne det være like flott der?

Som jeg tidligere har nevnt, er landskapet i Oman hovedsakelig preget av fjell, stein, grus og sand i brune, beige og grå nyanser. I wadiene er det annerledes. De framstår som herlige oaser i ellers temmelig tørre omgivelser.

Wadi Bani Khalid er et av stedene hvor det finnes vann året rundt. Vannet kommer fra en naturlig kilde, og sørger for at wadien er et frodig sted. Helt innerst, nær kilden, finnes flere dype, naturlige bassenger hvor man kan svømme.

Området er tilrettelagt for turisme, og det finnes blant annet restaurant, toaletter og rasteplasser på stedet. Gangveien fra parkeringsplassen er forholdsvis kort og enkel, og langt fra så krevende som turen innover i Wadi Shab. Fasilitetene og tilgjengeligheten gjør at Wadi Bani Khalid er et populært utfartssted.

IMG_1137 – Kopi

De første bassengene vi så da vi kom gående fra parkeringsplassen, var fulle av alger og framstod ikke særlig innbydende. Like etter dukket det imidlertid opp et klart vann i blå og grønne nyanser, omgitt av frodige palmer. Bak palmene troner knusktørre fjell der ingen ting vokser. I hvert fall ser det slik ut på avstand.

Vi spiste lunsj på en av rasteplassene, og deretter var det tid for å komme seg uti vannet. Til tross for at det var en del andre folk på stedet, var det ikke særlig mange som badet.

Collage Wadi Bani Khalid

Vannet hadde en herlig farge, var klart og hadde en bra temperatur. Det var for dypt til at jeg nådde bunnen. Man kan svømme et stykke innover i den smale kløften, og underveis kan man enkelte steder se mønstrede refleksjoner, som skapes av sollys og vann, danse på fjellsiden.

P1210221 – Kopi

Wadi Bani Khalid er etter min mening langt fra like vakker som Wadi Shab, og vandre- og svømmeopplevelsen her kan heller ikke måle seg med den eventyrlige turen innover i Wadi Shab. Men visst var det flott likevel!

 

__________________________________________________________________________________________________

Tips

  • Unngå helger og offentlige fridager – da kan det visstnok bli svært folksomt på stedet.
  • Man bør bade med shorts og t-skjorte, eller andre plagg som dekker tilsvarende mye av kroppen, over badetøyet.
  • Det finnes en grotte et sted i nærheten, men jeg vet dessverre ikke mer om den siden jeg ikke gikk dit selv.

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.