Tanzania

Du har sannsynligvis hørt om stedene mange ganger. Serengeti, den store nasjonalparken der safaridrømmer oppfylles og masaiene lever et liv i krysningen mellom det tradisjonelle og det moderne. Zanzibar, krydderøya med herlige sandstrender, vaiende palmer og turkisblått hav. Kilimanjaro, det høyeste fjellet på det afrikanske kontinentet. Kanskje har du også hørt om Ngorongorokrateret, det eldgamle vulkankrateret der man kan kjøre rundt i timevis og kikke på dyre- og fuglelivet, og Dar es Salaam, den travle og støvete havnebyen som en gang var landets hovedstad og som er et kaos av folk, trafikk og støvete veier.

Tanzania er nesten 2,5 ganger så stort som Norge, og landet har virkelig mye å by på for alle som har et afrikansk eventyr på ønskelista.

Tanzania - Serengeti

Jeg besøkte Tanzania i september 2013. For nøyaktig to år siden var jeg på vei fra eksotiske opplevelser på Zanzibar til safarieventyr i Serengeti og Ngorongorokrateret. Det var før denne bloggen ble opprettet, men jeg har skrevet mye om landet og opplevelsene mine likevel. Reiseskildringene kan du finne ved å følge linkene nedenfor.

Tanzania

Vi kom kjørende inn i den sørlige delen av Tanzania fra nabolandet Malawi. Med det ble faktisk barndommens første reisedrøm oppfylt. Les mer om det her.

Tanzania - Old Farm House

I det tanzanianske høylandet, rundt 1 500 meter over havet, ligger Iringa. Enda litt lenger nord ligger en campingplass så øde at ingen lys når fram dit. Her brukes parafinlykter i dusjene og lommelykt på utedoene, og over tretoppene skinner millioner av stjerner på en nattehimmel som, helt uforstyrret av elektriske lyskilder, kan konkurrere med de vakreste jeg har sett.

Les videre om den første dagen i Tanzania og overnatting på campingplassen Old Farm House i Iringa ved å følge denne linken.

Tanzania - Dar es Salaam

Etter en lang transportetappe fra Iringa, kom vi fram til storbyen Dar es Salaam. Der overnattet vi på en campingplass ved en strand i utkanten av byen. Les om dagen her.

Tanzania - Zanzibar

Så var det tid for noen dager på Zanzibar. For å komme dit, tok vi ferje fra Dar es Salaam. Les mer her.

Tanzania - Zanzibar

Hovedbyen på Zanzibar heter Stone Town, og er et sjarmerende virvar av trange gater, slitne murhus og småbutikker der det selges alt fra krydder til fargerike malerier og mønstrete tekstiler. Ingelin og jeg gikk oss bort i labyrinten av smågater. Hvordan det endte, kan du lese om her.

Tanzania - Zanzibar

Zanzibar har fått kallenavnet krydderøya, og det er ikke uten grunn. Vi besøkte en krydderplantasje. Les om krydderhistorien og plantasjebesøket her.

Tanzania - Zanzibar

Red colobus monkey – en art som bare finnes på Zanzibar. Vi måtte selvfølgelig oppsøke dem.

Tanzania - Zanzibar

Nungwi er en landsby på nordkysten av Zanzibar. Stedet er et ferieparadis for alle som drømmer om hvite strender, turkist hav og late dager ved hotellet, men vi nøyde oss ikke med det. Les mer om hva vi gjorde her.

Tanzania

På grunn av de store avstandene i landet, gikk noen av dagene med til å forflytte oss over lange strekninger. Det var faktisk helt greit, for det var mye å se langs veien. Hva som var å se og oppleve kan du finne ut litt om her.

Tanzania - masailandsby

De fleste kjenner vel til det flotte, stolte og tradisjonsrike masaifolket. Vi besøkte en masailandsby, og dette kan du lese om her.

Tanzania - Serengeti

Så gikk ferden inn i Serengeti. Det var tid for safari. Masse dyr, endeløs savanne, teltliv uten beskyttende gjerder. For et eventyr! Les om det her.

Tanzania - Serengeti

Vi så utrolig mange dyr i Serengeti, deriblant mange løver. Den lille tassen på bildet ovenfor var helskjønn, men den mest overraskende løveopplevelsen kan du lese om her.

Tanzania - Ngorongorokrateret

På vei fra Serengeti tilbragte vi noen timer med å utforske Ngorongorokraterets hemmeligheter. Hva vi fant, kan du finne ut her.

Tanzania - Serengeti

Avslutningsvis hadde det jo passet med et bilde av en solnedgang, men i stedet blir det denne nydelige soloppgangen over Serengeti som får sette punktum for i dag.

Fikk du ikke klikket deg inn på alle linkene underveis? Da kan du klikke her for å finne samleside for alle skildringene fra Tanzania.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.