Telt og topptur på Mont Kloto

IMG_8137 – Kopi

I forrige innlegg fortalte jeg om en fin vandretur som tok oss gjennom små landsbyer og frodig skog ved Mont Kloto. Etter å ha pustet ut litt etter den turen, tok jeg bena fatt igjen, denne gangen med kurs mot toppen av fjellet. 

Campement de Klouto

Mont Kloto rager 741 meter over havet, og er dermed 245 meter lavere enn landets høyeste fjell, som ligger like i nærheten. Ikke så langt unna toppen, ligger Campement de Klouto. Stedet var et tysk sykehus før 2. verdenskrig, men i dag er det et enkelt hotell med fredelig beliggenhet. Her skulle vi tilbringe to netter.

Vi slo opp teltene våre på hotellområdet, og de åpnet to av hotellrommene for oss slik at vi hadde tilgang til toalett og dusj. Det må sies at det slett ikke var noen luksusrom, selv om det var et hotell, men det fantes både toalett som fungerte, bøtte til å kaste toalettpapiret i, vann i springen og vann i dusjen. Ingen selvfølge på disse kanter av verden.

IMG_8119 – Kopi

Bygningen på bildet huset en bar. De hadde i hvert fall en bardisk og kald drikke til salgs. Tror omsetningen steg ganske kraftig med en gang vi ankom – jeg så i hvert fall ingen andre som var innom der.

IMG_8120 – Kopi

Vi slo opp teltene våre rundt denne overbygde plattingen. Bord og kokeutstyr ble satt opp under taket, og det ble et naturlig sted å spise og oppholde seg.

Collage Mont Kloto 1

Tørkesnoren måtte opp på de fleste overnattingssteder. Selv hurtigtørkende mikrofiberhåndklær brukte nemlig lang tid på å bli tørre i den klamme luften.

IMG_8114 – Kopi

Til toppen av Mont Kloto

Campement de Klouto ligger 670 meter over havet, og det er ikke mer enn 71 høydemeter opp til toppen, som ligger en kort rusletur unna. Mens de fleste foretrakk å slappe av etter utflukten tidligere på dagen, var vi en liten gjeng som bestemte oss for å gå på topptur.

IMG_8135 – Kopi

Altså, topptur høres nok langt mer strabasiøst ut enn det faktisk var. Jeg tok ikke tiden, men tipper det tok omtrent et kvarter å gå. Det var aldri spesielt bratt, og vi fulgte en grusvei mesteparten av veien til toppen.

IMG_8144 – Kopi

IMG_8137 – Kopi

Mont Kloto ligger ikke langt fra grensen til Ghana, og man kan visstnok se nabolandet fra toppen. Jeg aner ikke hva jeg så, men fint var det, i hvert fall.

IMG_8149 – Kopi

Ved toppen fant vi en bar. Det var ikke en sjel å se, og jeg mistenker at strømmen av besøkende ikke er særlig stor her oppe. Vi satte oss ned, og ut av intet dukket det opp en fyr som lurte på om vi ville bestille noe. Den trivelige nederlenderen Peter tilbød seg å spandere noe å drikke på alle, og bestillinger ble tatt opp. Fyren forsvant, og snart kom han tilbake med kalde drikkevarer. Vi ble sittende og skravle en stund mens vi nøt utsikt og skygge, og betraktet en hønemor med kyllinger som virret pipende mellom bena våre før de forsvant inn i høyt gress og kratt.

IMG_8145 – Kopi

IMG_8154 – Kopi

Før vi begynte på tilbaketuren, måtte vi gå de siste meterne opp til det som faktisk var toppen. Der var det en bygning og en høy mast.

Collage Mont Kloto 2

Like nedenfor toppen, lå et svært enkelt hus. Svenske Mattias ble så ivrig i sitt forsøk på å fotografere en vakker blomst ved dette huset at han tråkket uvitende i et bed. Mannen som bodde der, dukket opp og var opprørt over å oppdage en ubuden gjest i bedet sitt. Jeg hadde gått litt videre, og hørte ikke hele ordvekslingen, men etter en grundig unnskyldning og noen hyggelige ord, virket det som mannen roet seg og kanskje til og med hadde et smil på plass.

IMG_8139 – Kopi

Kanskje vi ser Ghana på dette bildet? Eller ligger landet i en annen retning?

Collage Mont Kloto 3

En topptur trenger absolutt ikke være strabasiøs eller spektakulær for å være fin.

 

__________________________________________________________________________________________________

Jeg besøkte Mont Kloto i januar 2018.

__________________________________________________________________________________________________

Ikke gå glipp av noe – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.