Utradisjonelle feriemål

Det var en reaksjon som ofte dukket opp når jeg avslørte at jeg skulle tilbringe to uker i Armenia og Georgia i sommerferien. Reaksjonen bestod av et overrasket ansiktsuttrykk kombinert med et «oi», etterfulgt av spørsmålet «hvordan kom du på å dra dit?»

Faktisk var det helt tilfeldig. Egentlig hadde Geirid og jeg planlagt å reise til Nepal til høsten, men fordi hun er lærer og dermed ikke kan ta fri utover skoleferiene, man trenger mer enn en skarve høstferieuke på å utforske Nepal og været ikke er noe særlig der når det er sommerferietid i Norge, måtte vi finne på noe annet. En dag nevnte Geirid at det hadde vært gøy å prøve seg på riding en gang. Jeg hadde lest om en som var på ridetur i fjellene i Georgia, og fortalte om hvor flott det så ut. Geirid dro hjem, søkte umiddelbart fram bilder av fjellandskapet i Kaukasus, konkluderte med at det så helt fantastisk ut og sendte meg en melding hvor hun skrev: «Dit vil jeg dra!» Like etter var flybillettene bestilt.

Det som møtte oss under to måneder senere, var to land der det var lett og trygt å reise rundt, med gammel og spennende historie, flott natur og varierte opplevelser. Vi var blant annet på fjelltur i mektig fjellandskap i Kaukasus, besøkte en rekke gamle og praktfulle kirker med flott og ofte øde beliggenhet, utforsket eldgamle grotter, nøt latmannslivet ved Svartehavet, spiste mye god mat og møtte mange hyggelige og hjelpsomme mennesker. Selv om de fleste snakket dårlig eller ikke noe engelsk, oppstod det aldri noen uløselige utfordringer knyttet til forståelse og kommunikasjon. Man kommer langt med en blanding av ulike språk, fingerspråk og pekebok.

Her er noen bilder som gir et lite inntrykk av opplevelsene våre, så får jeg heller fortelle mer etter hvert.

Armenia - Khor Virap

Armenia - Noravank

Armenia - Surp Gayane

Armenia - Zvartnots

Armenia - Garni Gorge

Armenia - Lake Sevan

Armenia - Ananuri

Armenia - Kaukasus

Armenia - Kaukasus

Armenia - Kaukasus

Armenia - Kaukasus

Armenia - Kaukasus

Georgia - Kaukasus

Georgia - Tbilisi

Georgia - Vardzia

Georgia - Akhaltsikhe

Georgia - Akhaltsikhe

Georgia - Kvariati

Georgia - Kvariati

Georgia - Kvariati

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.