Vakre Hovedøya og en perfekt start på høsten

IMG_5868 - Kopi

August er over, og med det også sommeren. I alle fall på papiret. I virkeligheten har helgen vist at det slett ikke er for sent å håpe på sol og varme. Fredag var første høstdag, og etter en rolig arbeidsdag kunne jeg nyte starten på helgen med herlig vær, et innmari hyggelig gjensyn og en avslappende utflukt til Hovedøya.

Først et tilbakeblikk

Historien om fredagens utflukt startet egentlig med en speiderleir i 2000. En svensk speidergruppe hadde invitert min speidergruppe til en speiderleir langt sør i Sverige. Fem av oss eldste speiderne bodde på tun med en gjeng svensker og en gruppe fra England. Sammen skulle vi ha ansvar for vårt lille, avgrensede boområde, samarbeide om ulike ting, være på lag i konkurranser mot de andre tunene og lignende. I løpet av leiren ble jeg godt kjent med et par av de engelske speiderne, slik man kan bli når man bor tett på hverandre og tilbringer nesten all tid sammen, hver dag i en hel uke.

Året etter kom Jennifer på besøk til Norge, og ble da også med min speidergruppe på landsleir i Fredrikstad. Med seg hadde hun søsteren sin, Frances.

I 2004 satte jeg meg på flyet til London, klar for en reise gjennom Storbritannia. Jeg tok først tog til Leicester for å besøke Jennifer. Sammen dro vi videre på besøk til Frances i Nottingham, deretter til Nicola i Leeds. Derfra gikk turen nordover til Darlington, byen de alle kommer fra. Vi var innom Durham, og foreldrene til Frances og Jennifer tok oss med til Lake District og Whitby. Til slutt tok jeg ferje til Norge fra Newcastle.

Året etter kom Nicola og Jennifer på besøk til Norge.

Og så gikk årene. Hvor ble de av, egentlig? Det er lenge siden 2005, men takket være Facebook er det heldigvis lett å holde kontakten med folk. I sommer tikket det plutselig inn en melding fra Nicola. Hun skulle på en superkort helgetur til Oslo i september, og kom til å ha en ledig ettermiddag og kveld. Om jeg var hjemme da? Det sørget jeg selvfølgelig for å være, og på fredag kom hun.

IMG_5823 - Kopi

Utflukt til Hovedøya

Hva gjør man egentlig når man skal finne på noe annet enn å se typiske turistattraksjoner, men likevel gjøre noe mer spennende enn å spise på restaurant eller dra hjem til meg?

Jo, man bestiller sol og får det beste septemberværet man kan ønske seg, tar med stormkjøkken, handler middagsingredienser og finner en ferje ut til Hovedøya, en av de fine øyene vi er så heldige å ha like utenfor sentrum av Oslo.

Der ute, akkompagnert av bølgeplask og med utsikt mot Aker Brygge og Akershus festning som lå badet i solskinn, laget vi grønnsakssuppe og nøt at det var varmt selv om vi havnet på skyggesiden av øya.

Collage Hovedøya

IMG_5807 - Kopi

Deretter gikk vi tur rundt på øya. Ettermiddagssol, mørke skyer i horisonten, regnvær i det fjerne – og et utrolig flott lys. Det var ikke så mange andre på øya, så det var skikkelig fredelig og herlig.

IMG_5830 - Kopi

IMG_5849 - Kopi

IMG_5810 - Kopi

IMG_5820 - Kopi

IMG_5841 - Kopi

IMG_5833 - Kopi

IMG_5834 - Kopi

IMG_5838 - Kopi

IMG_5845 - Kopi

IMG_5846 - Kopi

IMG_5859 - Kopi

IMG_5868 - Kopi

IMG_5869 - Kopi

IMG_5872 - Kopi

Så vakkert kan det altså bli på Hovedøya. September kunne virkelig ikke blitt sparket i gang på en bedre måte. Og jeg har lært at tolv år uten å møte noen ikke trenger å føles så lenge. Nå må det bare ikke bli tolv år til neste gang jeg ser Nicola. Jeg tror jeg må tilbake til England snart.

 

Hvordan startet september for deg?

__________________________________________________________________________________________________

Ikke gå glipp av noe – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *