Verden er grønn

I dag viser kalenderen at vi har kommet til første sommerdag, og passende nok skinner solen her i hovedstaden. Det har vært mange kjølige dager i løpet av måneden vi nettopp har lagt bak oss, og her jeg bor la snøen seg på bakken så sent som 11. mai. Nå er det derimot varmt, grønt og frodig. I den anledning synes jeg det er passende å publisere neste innlegg i fargeserien min, nemlig et med grønne bilder.

 

albania-136-kopi
Albania.

Dette er faktisk vann – og vekster i vannet, da. Nærmere bestemt krystallklart vann i nærheten av den vakre kilden Blue Eye.

Les mer:

ecuador-og-usa-296-kopi
Ecuador.

Amazonas! Bare navnet er supereksotisk, og det var en herlig opplevelse å tilbringe noen dager inne i denne gigantiske regnskogen, først hos en lokal familie og deretter på en jungellodge med fabelaktig utsikt. Dette bildet er ikke en gang i nærheten av å gjenspeile storslåttheten i det man så fra lodgen – det får jeg nok heller vise en annen gang.

georgia-657-kopi
Georgia

Langs Georgian Military Highway i Kaukasus ligger stedet Gudauri. Der var jeg på tur blant buktende, grønnkledde fjell der markblomstene florerte. Vakkert!

hellas-841-kopi
Hellas.

Dette bildet av druer i en hage er tatt i Benitses på den greske øya Korfu. Ved første øyekast så stedet ut som en sydenfelle med turister, kjedelige restauranter med slitsomme innkastere og suvenirbutikker fulle av ræl. Men ved å gå kun et ekstra minutt eller to, var man allerede kommet unna turisthordene. Der fantes roligere restauranter og trivelige smågater med frodige hager. Riktig hyggelig!

japan-171-kopi
Japan.

I utkanten av den japanske byen Kyoto, kan man vandre gjennom denne bambusskogen. Dette er visstnok et av de tre mest fotograferte stedene i Kyoto, så man kan ikke regne med å være alene i skogen. Vandringen skjer på en asfaltert vei med gjerder som hindrer en fra å gå inne blant trærne, slik at skogen beskyttes mot nedtråkking og ødeleggelser. Til tross for folkemengde og restriksjoner, var det fint å se bambustrærne som vokste tett i tett, med sine karakteristiske stammer og irrgrønne trekroner, og høre knirking i svaiende trær og risling i tørt bladverk.

Les mer:

kirgisistan-img_5457-kopi
Kirgisistan.

Dette fruktbildet er tatt i en hage i Kyzyl Tuu. Der var vi hjemme hos en familie og fikk servert lunsj før det var tid for et krasjkurs i jurtbygging. En jurt er et tradisjonelt nomadetelt.

Les mer og se reisevideo:

madagaskar-img_6916
Madagaskar.

Landskapet i Isalo nasjonalpark var ved første øyekast ikke preget av å være veldig frodig og grønt, men det fantes absolutt flotte, grønne lunger rundt omkring. I denne nasjonalparken møtte jeg forresten lemurer. For noen skjønne og artige vesener!

Les mer:

sierra-leone-452-kopi
Sierra Leone.

Jeg kan ikke ha et temainnlegg om grønnfargen uten å vise et bilde fra Sierra Leone. Jeg var der på slutten av regntiden, og grønnyansene var uendelige! Området rundt hovedstaden Freetown, der jeg tilbrakte mesteparten av den halvannen måneden jeg var i landet, hadde mye flott natur, med grønnkledde, buktende fjell. Strendene vises jo ikke på dette bildet, men de var herlige!

tanzania-326-kopi
Tanzania.

Dette bildet er fra Jozani forest på øya Zanzibar i Tanzania. Dette er det eneste stedet i verden hvor apearten Zanzibar red colobus lever, og det var håpet om å se disse spesielle apene som førte meg dit. Jeg fikk se apene, men siden de ikke er grønne får de ikke være med i dette innlegget. Du får heller nyte synet av mahognytrær og grønn underskog.

uruguay-brasil-argentina-og-paraguay-2008-2009-151-kopi
Uruguay.

I Santa Teresa nasjonalpark ved kysten av Uruguay, ikke langt fra grensen til Brasil, ligger et drivhus og en hage med masse ulike plantearter. Der fant jeg denne kaktusen.

 

Har du noen reiseminner som du forbinder med den grønne fargen?

 

Se andre innlegg i fargeserien:

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.