Verden er hvit

Frankrike IMG_5138 - Kopi

I kyststrøkene på østlandet er det ingen selvfølge med hvit jul. Hvert år håper jeg på snø, men ganske ofte blir ikke ønsket oppfylt. For øyeblikket befinner jeg meg på Røros, og her er det skikkelig vinter. Knasende snø under føttene, folk med spark overalt, tynt snølag på trærne. Hvitt og fint. I dag synes jeg derfor at det passet fint å vise fram nye bilder i fargeserien min – denne gangen med hvitt som dominerende farge.

Bygningen på det øverste bildet er det kanskje mange som kjenner igjen? Det er Sacré-Coeur, som ligger på Montmartre i Paris. Basilikaen stod ferdig i 1914, men ble åpnet først fem år senere, etter at første verdenskrig var over.

Botswana - Okavangodeltaet
Botswana.

Denne vannliljen vokste i Okavangodeltaet i Botswana. Der padlet jeg i kano av uthult trestamme, overnattet i telt på en øde øy i deltaet og ruslet rundt på safari til fots blant villdyrene.

Les mer:

Danmark IMG_8740 - Kopi
Danmark.

På nordvestkysten av Danmark finner man mil etter mil med sandstrand. Om sommeren dukker slike hvite badehus opp langs deler av stranden.

Kirgisistan - Langs veien
Kirgisistan.

På reise i de gamle sovjetstatene i Sentral-Asia, kan man være sikker på å se en del av disse gamle skranglekassene. Denne trillet rundt i Kirgisistan.

IMG_9383 - Kopi
Island.

Store biter av is har kalvet fra Breiðamerkurjökull, en av de mange brearmene på den store isbreen Vatnajökull, som dekker over åtte prosent av Island. Isen flyter rundt i en atten kvadratmeter stor sjøen ved foten av isbreen. I vinterhalvåret er bresjøen fullpakket med isfjell, om sommeren er det færre. Noen av dem er skikkelig blå, og skiller seg fra den omkringliggende isen.

Les mer:

Slovakia - Bratislava
Slovakia.

Bratislava Castle, eller Bratislavský hrad, som det heter på slovakisk, er ikke en voldsomt storslagen bygning, men beliggenheten er upåklagelig. Slottet ble ødelagt av brann i 1811, og ble først bygget opp igjen i 1956-1964. I dag huser slottet det slovakiske nasjonalmuseet.

Les mer:

Uruguay, Brasil, Argentina og Paraguay 2008-2009 (472) - Kopi - Iguazu
Argentina og Brasil.

Iguazú Falls ligger på grensen mellom Brasil og Argentina, og her stuper 275 fossefall opptil 80 meter ned i en elv. Bildet viser bare en ørliten brøkdel av det imponerende og vakre området. Jeg har sett mange flotte fosser, men ingen slår opplevelsen av å vandre rundt i dette regnskogområdet med vannmasser på alle kanter.

Les mer:

Tadsjikistan IMG_6500 - Kopi
Tadsjikistan.

Dusjanbe, hovedstaden i Tadsjikistan, har mange bygninger i trasig sovjetstil, men enkelte områder er i rask forvandling. Fram vokser flotte, gjerne store og påkostede byggverk. Bildet viser Parchan, en høy søyle i hvit marmor, toppet av en gullfigur.

Se flere overdådige byggverk i området der denne  søylen står:

Estland 110 - Marianne - Kopi
Estland.

Punane Torn i den estiske byen Pärnu ble bygget på 1400- eller 1500-tallet. Tårnet ble i lang tid brukt som fengsel, og senere som arkiv og til andre formål. I dag benyttes bygningen blant annet til suvenirbutikk og utstillingslokale.

IMG_7296 – Kopi
Norge.

Siden jeg er i vinterland, må jeg jo ta med et bilde herfra. Dette er de for tiden snødekkede slagghaugene her på Røros. Haugene består av avfallsprodukter fra mer enn 300 års utsmelting av metaller ved Røros kobberverk.

 

Har du besøkt noen av disse stedene?

__________________________________________________________________________________________________

Andre innlegg i fargeserien:

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.