Verdens skilpaddedag

P1210595 – Kopi

Det finnes en dag for det meste. I dag er det for eksempel verdens skilpaddedag. Fordi jeg fortsatt fyller dagene med jobb, kor og konsertforberedelser og ikke har tid til å skrive noe særlig, blir dette bare et helt kort innlegg til ære for skilpaddene.

Jeg må bare snike inn litt reklame først. Hvis du befinner deg i Oslo, er du velkommen på konsert med Popkoret RØST på Cosmopolite i morgen. Informasjon om konserten finner du her.

Så var det skilpaddedagen, da. World Turtle Day ble markert første gang i år 2000 på initiativ fra American Tortoise Rescue. Siden har dagen vært markert årlig. Målet er å øke kunnskap om og respekt for skilpadder, og oppfordre til handling for å hjelpe dem med å overleve.

Jeg har sett små skilpadder enkelte steder, for eksempel i en elv i regnskogen i Costa Rica og ved Iguazú Falls på grensen mellom Argentina og Brasil, og på land i Albania og på Madagaskar. På Zanzibar i Tanzania besøkte jeg et lite senter som jobbet med bevaring av skilpadder.

Den utvilsomt beste skilpaddeopplevelsen min fikk jeg imidlertid i da jeg for første gang møtte svære havskilpadder ute i det fri da jeg var i Oman i påsken. Da snorklet jeg for første gang i mitt liv, og var så heldig å komme tett på flere digre skilpadder. Jeg blir begeistret bare av å tenke på det!

Se, da! Er de ikke flotte?

P1210590 – Kopi
Foto: Kari Zakariassen
P1210510 – Kopi
Foto: Kari Zakariassen
P1210595 – Kopi
Foto: Kari Zakariassen
P1210559 – Kopi
Foto: Kari Zakariassen
P1210597 – Kopi
Foto: Kari Zakariassen

Enkelte ganger var jeg så nær en av skilpaddene at jeg kunne tatt på den hvis jeg ville. Det kan virke fristende, men det skal man ikke gjøre. Man skal la skilpaddene være i fred og nøye seg med å se på dem.

Hurra for skilpaddene, verdens skilpaddedag, American Tortoise Rescue og alle andre som jobber for å ta vare på de flotte dyrene!

 

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.