Wien

Østerrike - Wien

Mens trærne her hjemme i Norge stod nakne da jeg satte meg på flyet til Budapest den siste dagen i oktober, viste høstfargene seg i all sin prakt både i Bratislava, som jeg har skrevet om tidligere, og i den østerrikske hovedstaden, som var neste stopp på den ukelange reisen. Fargene og flott høstvær dannet en fin ramme rundt besøket i Wien, en hyggelig og pen by med mange severdigheter.

Veldig mange av stedene som er verdt å se, ligger i den gamle delen av byen. Vi valgte å ta beina fatt, og trasket rundt for å se så mange av severdighetene som mulig.

Det er utrolig mange store, flotte bygninger i Wien, og jeg har ikke tenkt å vise bilder av alle, men her er i hvert fall et lite utvalg.

Østerrike - Wien
På vei mot rådhuset, som ses i bakgrunnen.
Østerrike - Wien
Rådhuset i nygotisk stil, 152 meter bredt, 127 meter langt og med et 105 meter høyt tårn, inneholder 1 575 rom og 2 035 vinduer.
Østerrike - Wien
Parlamentsbygningen.
Østerrike - Wien
Naturhistorisk museum. På plassen utenfor ble det jobbet med å sette opp brune boder til julemarked, men i begynnelsen av november var vi altså litt for tidlig ute til å få med oss markedene som så ut til å være i ferd med å poppe opp i parker og på torg over hele byen.
Østerrike - Wien
Det ser kanskje ikke sånn ut, men dette er faktisk en stall, med beliggenhet midt i byen. Her bor lippizanerhestene som hører til den berømte spanske rideskolen.
Østerrike - Wien
Ikke alle hester bor i så staselige stallbygninger!
Østerrike - Wien
Wienfluss (Wienelven) renner gjennom Stadtpark (Byparken) sentralt i byen.
Østerrike - Wien
Høst i Stadtpark, som dekker et område på 65 000 kvadratmeter.
Østerrike - Wien
Høstarbeid på gang i Stadtpark.
Østerrike - Wien
Ankeruhr, en klokke bygget i 1911-14.
Østerrike - Wien
Monument til minne om over 65 000 østerrikske jøder som ble drept av nazistene i 1938-45.
Østerrike - Wien
Votivkirche er bygget i nygotisk stil.
Østerrike - Wien
Votivkirche.

 

Et besøk i Wien er ikke komplett uten en tur innom Schönbrunn. Byggingen av dette slottet ble påbegynt i 1696, og fullført i 1750. Slottet er et av de viktigste arkitektoniske, kulturelle og historiske monumentene i landet, og står på UNESCOs verdensarvliste.

Vi fikk vandre gjennom 40 av de 1 441 rommene, med audioguide slik at vi kunne bevege oss i vårt eget tempo. Og for et sted! Storslått, overdådig og eksklusivt er ord som kort oppsummert beskriver interiøret. Ikke helt på nivå med Versailles i Frankrike, men jammen ikke så langt i fra. På grunn av fotoforbud innendørs fikk jeg ikke tatt noen bilder.

Utenfor slottet kan man gå tur i en svær hage, med grusveier, trær, gressplener, blomsterbed, skulpturer og fontener. Det finnes også forskjellige bygninger og attraksjoner der, deriblant en zoologisk hage, botanisk hage og et orangeri. Man kunne sikkert brukt en hel dag på dette området om man ville.

Østerrike - Wien

Østerrike - Wien

Østerrike - Wien

Østerrike - Wien

Østerrike - Wien

Østerrike - Wien

Østerrike - Wien

Østerrike - Wien

Dette var altså en del av det vi fikk sett i flotte Wien. Siste stopp på denne reisen var Budapest, som ligger en liten togreise (under tre timer) unna Wien. Innlegg derfra kommer etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.