Åtte spørsmål om reise

Kirgisistan - Chong-Kemin

For over ett år siden publiserte Annika på den svenske reisebloggen Resfredag et innlegg der hun svarte på åtte reiserelaterte spørsmål. Andre reisebloggere svarte også på spørsmålene, og selv ble jeg inspirert til å gjøre det samme. Jeg rablet ned en kladd som siden har blitt liggende glemt og gjemt blant andre upubliserte innlegg. Nå var det på tide å børste støvet av kladden!

#1. Hvor reiser du oftest?

Hvis jeg ikke regner med reiser i vårt eget land, blir svaret uten tvil nordlige Danmark. Jeg har vært der så mange ganger at jeg virkelig ikke aner hvor mange det har blitt. Først og fremst på familieferier omtrent hver sommer i løpet av mitt 34 år lange liv, men i tillegg kommer andre turer og et hav av kortere eller lengre turer i land i løpet av fire år med feriejobbing på båt som gikk mellom Larvik og Frederikshavn.

Utenfor Skandinavia er det Berlin som har fått flest besøk – nærmere bestemt fem. En gang på busstur til Polen, Tsjekkia og Tyskland med Aktive Fredsreiser i 10. klasse, en gang på samme type tur (uten Tsjekkia) med reiselivsklassen på Jeløy folkehøyskole og intet mindre enn tre ganger på turné med kor.

De eneste landene utenfor Europa hvor jeg har vært mer en én gang, er Zambia og Kenya, som begge har fått to besøk. Det siste besøket i Kenya bestod riktignok kun av kjøring fra Tanzania til Nairobi samt en overnatting i Nairobi før jeg fløy til Norge.

Danmark - Grønhøj - IMG_5309 – Kopi
Nordvestkysten i Danmark.

#2. Fly eller tog?

Helst tog! Først og fremst fordi det er mer miljøvennlig, men også fordi tog er en behagelig reisemåte. Drømmer om å reise til Mongolia med tog, i stedet for å fly dit. Noen som vil være med?

Japan - Kirsebærblomstring
Tog og kirsebærblomstring i Japan.

#3. Hva er din favorittflyplass?

Jeg har ingen favoritter, men gleder meg til den dagen jeg får testet flyplassen i Singapore. Den blir stadig kåret til verdens beste, og det må det jo være en grunn til!

Og da kan jeg jo samtidig avsløre at jeg skal lande på akkurat den flyplassen når jeg reiser til Sørøst-Asia for første gang i slutten av desember. Jeg skal ikke fly hjem derfra, da, så flyplasstestingen blir jo litt begrenset.

Miami ecuador-og-usa-774-kopi
Over Miami.

#4. Hva er ditt favoritthotell?

Hvis hotellet ligger i vakre omgivelser, er jeg solgt. Jeg har ikke tenkt over om jeg har et favoritthotell, men et av de jeg virkelig har likt godt, var et grottehotell i Kappadokia i Tyrkia. Anatolian Houses var et himmelsk sted med fin beliggenhet, gjennomført stil, avslappet og herlig atmosfære, flotte fellesområder, stilig rom og ansatte som var trivelige, hjelpsomme og serviceinnstilte.

Les mer:  

Tyrkia - Kappadokia

#5. Hva har du alltid i håndbagasjen?

Jeg reiser aller helst med kun håndbagasje, og da har jeg jo alt jeg trenger på reisen i den. Ellers pleier jeg å ha en sekk som jeg stapper full av kamera (som regel både speilreflekskamera og kompaktkamera), mobiltelefon, ladere, pengepung, briller, linser, notisbok, penn, sjal, klær og ting det vil være upraktisk å miste hvis den innsjekkede bagasjen forsvinner.

Belgia - Brüssel

#6. Hva pleier du å lese på reisen?

Leser gjerne bok, brosjyre eller på nettet om steder jeg er på eller skal til under reisen. Ellers bruker jeg heller eventuell ledig tid på skriving enn på lesing når jeg er på reisefot.

#7. En by som lever opp til forventingene?

Tokyo levde i hvert fall opp til mine forventninger, og vel så det! En pulserende storby full av kontraster, med mange spennende severdigheter, steder og områder å utforske.

Les mer: 

Japan - Tokyo
Tokyo.

#8. Og en by som skuffet deg?

Jeg var i grunnen ganske lite bereist etter å ha besøkt 6 land i løpet av mine 21 første leveår. Så tok jeg turen til Riga sammen med en studievenninne og hennes kamerat. Jeg hadde noen indre bilder av hvordan en gamleby skulle være, og ble skuffet da gamlebyen i Riga var helt annerledes enn jeg hadde sett for meg. Det var asfalterte veier med biltrafikk, store og kjedelige hus, nyere bygninger enn jeg hadde forestilt meg, ikke så sjarmerende og koselig som jeg hadde forventet. Det hjalp kanskje ikke på inntrykket at det var mars og derfor ganske brunt og grått, at jeg opplevde mange folk som litt sure og lite hjelpsomme samt at det oppstod hele tre situasjoner der noen helt tydelig var ute etter å snike til seg noe fra vesken min. Ikke at de egentlig var i nærheten av å klare det, men hadde jeg ikke holdt godt nok på tingene mine hadde de sannsynligvis lyktes. Akkurat det har jeg faktisk ikke opplevd noe annet sted i verden – så vidt jeg vet!

Nei, jeg fikk liksom ikke helt taket på Riga, verken ved første besøk eller da jeg tre år senere var innom byen i noen timer på vei hjem fra turné i Estland. Og apropos Estland – da jeg kom til Tallinn for første gang, fikk jeg en helt annerledes opplevelse. For en fin gamleby!

Jeg har for øvrig hørt mange fine ting om Riga de siste årene, så jeg er slett ikke uvillig til å gi byen en ny sjanse!

Polen - Gdansk
Riga ble besøkt før jeg skaffet meg digitalkamera, så gamlebyen i Gdansk får representere de eldre bydelene i dag. Denne polske perlen skuffet definitivt ikke.

Din tur!

Vil du være med, så heng på! Plukk gjerne ut ett eller flere av spørsmålene og svar i kommentarfeltet. Eller kanskje du har en egen blogg og vil svare på alle spørsmålene der? I så fall må du gjerne legge igjen et hint om det her så jeg er sikker på å få det med meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.