De nære ting i rødt, hvitt og blått

Antakelig har de rett, de som sier at 17. mai 2020 er en dag vi kommer til å huske resten av livet. Nasjonaldagen det året da koronaviruset knuste rutinene våre og tvang oss til å gjøre ting på andre måter enn vanlig.

Jeg pleier å ha 17. mai-frokost hjemme i min lille stue, hvor det en gang har vært 16 personer på besøk samtidig. Det var ikke aktuelt i dag, siden vi fremdeles må overholde smittevernregler og holde én meters avstand til alle som ikke er i samme husstand som en selv. Den tradisjonelle frokosten ble derfor erstattet med en utendørs brunsj, og selv om flere måtte takke nei til å komme av ulike koronarelaterte grunner, ble vi en fin liten gjeng som kunne nyte god mat og overraskende mye sol i noen trivelige timer.

Og korpset som pleier å spille ved flaggheis i borettslaget, de kom og skapte 17. mai-stemning i år også. Enkelte ting er altså som de pleier å være.

Her på bloggen pleier jeg å markere nasjonaldagen med å legge ut ulike bilder i rødt, hvitt og blått, og den tradisjonen påvirkes heldigvis ikke av koronavirus. De siste to månedene har jeg ikke tatt kollektivtransport, men heller gått og gått for å komme meg rundt, og det har naturlig nok blitt fokus på å nyte nærområdet og fotografere smått og stort i gangavstand fra der jeg bor. De nære ting er derfor årets tema for bildene i rødt, hvitt og blått.

Kirsebærtrærne har blomstret en stund. Vi har mange av dem her jeg bor, og de er så flotte!

Regnbuetegning i vinduet. Alt blir bra.

En av gjessene som bor i nabolaget.

Det finnes ulike historier om hvordan forglemmegeien fikk navnet sitt. I følge en blomsterbok for barn som står i bokhyllen hjemme hos foreldrene mine, holdt Gud på å glemme den vesle blå blomsten da han ga navn til alle planter og dyr. Da han hadde gjort seg ferdig, hørte han en svak røst fra gresset som sa «forglem meg ei, Herre!». Gud besluttet da at det skulle være blomstens navn. Et annet sagn sier at en ridder og hans elskede var på tur da de fikk øye på noen små blomster ved en elv. Ridderen steg ned fra hesten for å plukke en bukett, men skled på en stein og falt i vannet. Før hans tunge rustning dro ham under vannet og ned i døden, kastet han buketten til sin kjære og ropte «forglem meg ei!».

Er det flere enn meg som synes det er koselig med hvitt stakittgjerde rundt hager?

Svaneparet i nabolaget venter unger. Seks egg ligger svanemor og ruger på.

En gammel telefonkiosk har blitt forvandlet til et nabolagsbibliotek.

Brudespirea er en hagebusk som flommer over av små, søte blomster på våren.

Hva ser du? Jeg ser et hjerte!

Gratulerer med dagen, håper du har hatt en fin 17. mai! Har den vært annerledes enn vanlig for deg?

Hvilket bilde likte du best?

__________________________________________________________________________________________________

Andre 17. mai-innlegg i fargeserien:

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.