En overraskelse på Farris Bad

På grunn av koronapandemien hadde vi faktisk kommet godt ut i august før det var tid for min første hotellovernatting i 2021. Jeg var invitert med som samarbeidspartner på et seminar, og ble svært positivt overrasket da jeg skjønte at seminaret skulle finne sted på Farris Bad i Larvik. Jeg hadde passert det fine hotellet flere ganger og kastet lengselsfulle blikk mot bygningen, og nå skulle jeg endelig få oppleve det fra innsiden. Lite visste jeg om overraskelsen som ventet meg.

Farris Bad er et flott spahotell med herlig beliggenhet på stranden i Larvik. Her ligger forholdene godt til rette for å slappe av, nyte spabehandlinger i en stor og innholdsrik spaavdeling, bade i havet, rusle turer langs vannkanten og spise god mat, for å nevne noe.

Da jeg fant rommet jeg skulle bo på i én natt, viste det seg at jeg var tildelt et superior room. Romstørrelsen var helt ordinær, men det var ikke utsikten. Fra balkongen og badekaret var det nemlig panoramautsikt utover Larviksfjorden. Jeg var fornøyd!

På et lite bord stod et par flasker med Farris, to kalde øl, to små poser med potetgull og en fancy pakke med sjokolade. Et håndskrevet kort startet med ordene «Kjære Thor. Velkommen tilbake.»

Kjære Thor? Vel, disse godsakene var åpenbart ikke ment for meg!

Snart viste det seg at det ikke gikk an å slå på lyset på rommet, fordi kortleseren hang og dinglet ved siden av døren. Pyttsann, tenkte jeg, og gadd ikke styre med å få byttet rom. Det eneste jeg skulle gjøre på rommet etter at mørket hadde senket seg sent om kvelden, var jo å pusse tenner og krype til sengs, og det kunne jeg gjøre ved hjelp av lommelykten på telefonen. Om morgenen ville det være lyst igjen.

Jeg gjorde meg klar til å oppsøke spaavdelingen, men da jeg skulle låse døren, viste det seg at det enten var umulig eller at jeg manglet en eller annen dørlåsingsferdighet. Jeg ringte resepsjonen, som sendte opp en dame for å kikke på det. Hun konkluderte med at det ikke var mine ferdigheter det var noe i veien med, og skulle sende noen for å fikse både lys og lås. En stund senere kom hun tilbake og opplyste at det ikke ville være mulig å reparere noe den dagen, og at jeg derfor måtte bytte rom.

Null stress, tenkte jeg, og så for meg et rom uten den fine utsikten. Jeg skulle jo uansett ikke tilbringe noe særlig tid på rommet.

«Forresten, det der er åpenbart ikke til meg», sa jeg og pekte på godsakene på det vesle bordet. Damen beklaget og sa at jeg likevel kunne få noe av det. Hun tok med Farris, potetgull og sjokolade for å sette det på mitt nye rom, ga meg et nøkkelkort og forsvant. Jeg pakket og gikk opp et par etasjer for å finne riktig rom. Utenfor døren stanset jeg og måtte trippelsjekke at synet mitt fungerte. Og det stod virkelig samme romnummer på nøkkelkortet som ved siden av døren. Ved døren stod det også et skilt: Nesjarsuiten.

Jeg hadde fått suite!

Stue med sofagruppe og skrivebord.

Stor balkong med flott utsikt og herlig kveldssol.

Soverom med komfortabel dobbeltseng og panoramautsikt.

Stort bad med både dusj, badekar og delvis atskilt toalettavdeling, og med dører ut til både soverommet og suitens vesle entré.

Jeg skulle definitivt gjerne hatt både mer tid til å nyte denne luksusen og noen å nyte rommet sammen med!

Men nå var det endelig tid for avslapping i spaavdelingen, inkludert svømmeturer i den over tjue grader varme fjorden. Senere skulle jeg spise en nydelig treretters middag, og neste morgen stod en rikholdig frokostbuffet først på programmet.

Farris Bad levde utvilsomt opp til forventningene jeg hadde til både spaavdeling og mat, og jeg opplevde altså i tillegg at kundebehandlingen var helt topp!

Har du blitt oppgradert eller tildelt et bedre hotellrom enn forventet noen gang?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.