Hengekøyetur ved Ulfsbakktjønn i Larvik

IMG_2822 – Kopi

Sommerens varmeste natt ble tilbragt i hengekøye ved en innsjø i Larvik. Det var min første hengekøyetur, bortsett fra noen overnattinger på balkongen, og det ble definitivt en suksess. 

Ulfsbakktjønn er en relativt liten innsjø, der største lengde er 750 meter og største bredde er 700 meter. Det skal dermed være ganske overkommelig å gå rundt hele vannet. Det har jeg ikke gjort, men jeg har lest at man bør beregne rundt to timer på en slik tur.

Denne innsjøen ble tatt i bruk som drikkevannskilde i 1885, og folk i området fikk vannet sitt derfra fram til 1985/86. Da ble de koblet på vannledningen fra Farris, som er en stor innsjø  i Larvik kommune. Den gir fremdeles drikkevann til store deler av befolkningen i Vestfold.

I fjor overnattet vi i telt ved Farris. Da passet det jo godt å overnatte ved den tidligere vannkilden i år.

IMG_2849 – Kopi

Ulfsbakktjønn er omgitt av skog, noe som naturligvis gir mange muligheter for oppheng av hengekøye. Søsteren min hadde gjort en god rekognoseringsjobb og sett seg ut et fint sted for hengekøyeovernatting, rett i nærheten av en fin badeplass og kun ti minutter å gå fra parkeringsplassen.

Vi hadde vært på konsert om kvelden, og dro ut i skogen etter dette. Det var derfor viktig at vi ikke måtte gå så langt, for selv om sommerkveldene i juli er lange og lyse, blir det jo mørkt på et tidspunkt.

IMG_2829 – Kopi

Etter å ha fått opp hengekøyene, tok vi med oss middagen og satte oss på en fjellknaus ved vannet for å spise. Dette var jo den varmeste og tørreste sommeren jeg noen gang har opplevd, og med ekstrem skogbrannfare var ikke bruk av stormkjøkken et alternativ. Vi hadde derfor med oss Real Turmat og varmt vann på termos, så det ble en enkel middagstilberedning denne kvelden.

IMG_2818 – Kopi

Mens vi spiste, falt mørket på, og månen steg opp. Dette var fredag 27. juli, den kvelden det var total måneformørkelse. Jeg hadde glemt å ta med stativ til kameraet, og fikk bare tatt noen dårlige, uklare bilder av den glødende månen.

IMG_2833 – Kopi

Natten var så varm at det var umulig å fryse, selv for meg som er en frossenpinn. Jeg ble ikke overrasket da jeg leste at det hadde vært sommerens varmeste natt.

IMG_2825 – Kopi
Foto: Ingelin (søster).

IMG_2895 – Kopi

Etter å ha daffet litt i hengekøyene om morgenen…

IMG_2853 – Kopi
Foto: Ingelin (søster).

…tuslet vi ned til vannet for å ta et morgenbad.

IMG_2867 – Kopi

Frokosten ble inntatt på en fjallknatt med utsikt over innsjøen og de små øyene der ute i vannet.

IMG_2873 – Kopi

IMG_2903 – Kopi

Dette bildet er altså tatt i slutten av juli, ikke om høsten. Knusktørt.

Etter frokost, pakket vi sammen og ruslet tilbake til bilen. Dette var en fin tur på fint sted, og det blir definitivt flere hengekøyeturer på meg!

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.