Hva venter i 2020?

Noen år starter med ganske nøyaktig null reiseplaner, og reisemulighetene dukker heller opp etter hvert som tiden går. Men da 2020 meldte sin ankomst, hadde jeg både noen litt vage reiseønsker og flere helt konkrete reiseplaner.

Qatar og Sri Lanka

Aller først skal jeg få et avbrekk fra grå, milde og mørke januardager når jeg om ikke så lenge vender nesen mot Sri Lanka. Sri Lanka fikk en voldsom knekk i turismen da terroren rammet landet i påsken i fjor, og fallet i antall besøkende har fått økonomiske konsekvenser for mange som jobber i turistbransjen. Det kjennes derfor veldig riktig å reise dit nå. På programmet står blant annet safari, templer, fjell, teplantasjer, tog, byutforsking og en liten dose strand.

På vei til Sri Lanka skal vi ha en forlenget mellomlanding i Qatar. Der blir det en overnatting, utforsking av Doha og forhåpentligvis en tur ut i ørkenen.

Wahiba Sands i Oman, et annet av landene på den arabiske halvøya.

Togferie

Påsken i fjor ble tilbragt sammen med ei venninne på togferie sørover til Slovenia og Kroatia. Turen ga mersmak, så til våren har vi satt av tre uker til togferie. Denne gangen reiser vi sørøstover, helt til Romania, Moldova og Ukraina. Selvsagt blir det noen stopp både på vei sørover og på hjemveien, for eksempel i Hamburg, Budapest og Bratislava.

Parlamentsbygningen i Budapest. Gleder meg til et gjensyn med denne byen!

Gotland

En tur til Gotland har stått på planen en stund, og i juni blir det sannsynligvis endelig en realitet. Midtsommerfeiring på Gotland må vel være en god idé?

Midsommar på Nääs utenfor Göteborg i juni 2019.

Danmark

En uke (minst) på den danske nordvestkysten har stått på sommerprogrammet mitt i de aller fleste årene jeg har levd. I fjor ble det prioritert vekk, i år er landet tilbake på prioriteringslisten.

Strand og klitter på den danske nordvestkysten.

Togferie (igjen)

Altså, hurra for togferie! På sensommeren har jeg tenkt å introdusere søsteren min for dette herlige konseptet, og planen er å reise sørover mot Balkan. På ønskelisten min står Serbia, Kosovo, Montenegro og Bosnia-Hercegovina. Søsteren min ønsker seg stopp i Polen og Tsjekkia. Ingen ting er planlagt, så vi får se hva slags rute vi får snekret sammen etter hvert!

Togstasjonen i Malmö.

Vage ønsker og det som måtte dukke opp

November 2019 var en usedvanlig grå og trist måned, noe som fikk meg til å lure på hvorfor jeg ikke hadde planlagt å reise bort en uke eller to i det som ikke akkurat pleier å være min favorittmåned. Jeg satte derfor det svært vage reise til et solrikt sted i november på ønskelisten for 2020. Blir du med?

Jeg ønsker meg også noen fine helgeturer i vårt eget land og eventuelt naboland i løpet av året.

Mye kan skje med planer og ønsker i løpet av et år, og ikke sjelden ender jeg opp på flere og/eller helt andre reiser enn jeg hadde sett for meg. Det gjenstår derfor å se hvordan fasiten for reiseåret 2020 ser ut om tolv måneder!

Har du noen gode tips?

Kanskje du har besøkt noen av destinasjonene som står på planen min for 2020? Har du noen tips, kan du gjerne bruke kommentarfeltet!

__________________________________________________________________________________________________

Følg Glimt av verden på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.