Om meg

 .

Hvem er jeg?

Jeg heter Marianne, er i trettiårene og bor i Oslo. Her har jeg en fulltidsjobb, men bruker en stor del av mine ferie- og fridager til å utforske verden.

 

Reiselyst

Jeg vokste opp med herlige ferier i Norge og Danmark – og en drøm om å en dag få reise til fjerne steder på kloden. Som nittenåring ble Kenya det syvende landet jeg besøkte, og det første utenfor Europa. Opplevelsene i det afrikanske landet bidro til at reiselysten ble vekket for alvor, og siden har jeg utforsket stadig nye verdenskroker.

Jeg velger gjerne uvanlige reisemål, og er spesielt glad i naturopplevelser og sjarmerende småsteder utenfor allfarvei. Selv om jeg reiser i hele verden og har favorittland i ulike verdensdeler, drar jeg stadig tilbake til det afrikanske kontinentet, og jeg mener at flere burde oppdage hvor flott og spennende det er å reise i de mange og veldig forskjellige landene der.

Jeg blir også gradvis mer opptatt av å utforske mitt eget land, og har så smått begynt å oppdage gleden ved å reise ut i Europa med tog i stedet for å fly.

Per i dag har jeg besøkt 79 av verdens 198 land.

 

Hvorfor reiseblogg?

Jeg reiser for å se, oppleve og lære nye ting, for å få et innblikk i hvordan folk lever andre steder i verden, for å bli bergtatt av vakker natur og for å samle fantastiske minner som varer for alltid. Mange av opplevelsene vil bare jeg selv og reisefølget mitt ha glede av, men noe kan deles med andre. Små glimt av en verden der ute, sett gjennom mine øyne.

Jeg finner mye inspirasjon og gode tips på andre reiseblogger, og ønsket å kombinere skrive- og fotointeressen min med noe som kanskje kan være nyttig. På denne bloggen forteller jeg derfor om steder jeg har vært, deler reisetips og svarer på kommentarer og spørsmål, i håp om at det kan være til glede, inspirasjon og hjelp for andre. Ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på!

 

Bruk av bilder og tekst

Bilder er beskyttet etter åndsverkloven selv om fotografen ikke er profesjonell. Har du ikke tatt bildet selv, må du ha tillatelse fra den som har tatt bildet hvis du skal videreformidle eller publisere det. Dette gjelder også bilder man finner på Internett.

Du kan gjerne bruke et av mine bilder dersom du krediterer meg (Marianne N. Pettersen) som fotograf og linker klart og tydelig til min blogg under bildene. For bruk utover dette, ønsker jeg at du tar kontakt med meg.

Du kan ikke kopiere det jeg har skrevet, men du kan gjerne bruke sitater og korte utdrag dersom du krediterer meg og linker til bloggen og det aktuelle innlegget.

Ta kontakt hvis du har spørsmål, så finner vi ut av det 🙂

 

Slik får du tak i meg

Du kan få tak i meg ved å legge igjen en kommentar på bloggen eller sende e-post til Marianne (at) glimtavverden.com. Du kan også ta kontakt via Glimt av verden på Facebook.

 

Takk for besøket

Veldig hyggelig at du tittet innom – velkommen igjen!

 

Dette er noen av mine mest populære blogginnlegg:

Tyrkia - Kappadokia
Kappadokia, Tyrkia.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.