Reiseåret 2018

Det skulle visst bli februar før jeg fikk gjort ferdig min tradisjonelle oppsummering av det tilbakelagte reiseåret. I første halvdel av januar var jeg for opptatt med å nyte opplevelsene på en rundreise i Sørøst-Asia, og etter at jeg kom hjem, forsvant dagene på mystisk vis. Men er det på tide med et tilbakeblikk på fjoråret.

Januar/februar: Ghana, Togo og Benin

Året hadde så vidt startet da jeg satte kursen mot Vest-Afrika. I 3 ½ uke kjørte jeg fra sted til sted på humpete veier i en stor truck lastet med campingutstyr, sammen med en fin gruppe med bereiste folk fra forskjellige land. Det var noen flotte og opplevelsesrike uker i land som ikke tar i mot særlig mange turister.

Vi var blant annet på safari, besøkte en livlig liten by som er bygget på stylter ute i en innsjø, trasket på en diger demning, så de særegne, toetasjers leirhusene som finnes i en liten del av Togo og Benin, lærte mer om slavehistorien og var innom ruinene av et dansk slavefort, lærte om voodoo, besøkte voodootempler og overvar en voodooseremoni, fikk nærkontakt med pytonslanger i Temple des Pythons, gikk inn i digre, hule baobabtrær, besøkte støvete byer og små landsbyer, badet i elv, foss og basseng, og så frodig natur, tørt landskap, fjell, flate sletter, brune elver, strender og en mangrove.

En litt lengre oppsummering av denne turen, finner du i innlegget Glimt av Ghana, Togo og Benin.

Utsikt fra teltplassen vår ved Volta-elven i Ghana.
Tradisjonelt hus i nordlige Togo.
Byen Ganvié er bygget på stylter i en innsjø i Benin.

Les mer: 

Mai: Telttur på Langøyene, Oslo

Mai startet så kaldt i hovedstaden at jeg tente opp i vedovnen, laget kakao og krøllet meg sammen under et ullteppe i sofaen. Hadde du sagt til meg den dagen at jeg skulle bade i havet senere den måneden, hadde jeg ledd godt og kalt deg sprø. Men så steg temperaturen, og plutselig var sommeren kommet! I slutten av mai hadde jeg tenkt å reise på en spontantur et eller annet sted, men jeg droppet det fordi det var fantastisk vær her hjemme, og ble i stedet med på en telttur på Langøyene. Perfekt avgjørelse!

Les mer:

Juni: Hallingdal

En lørdag i slutten av juni dro jeg til Hallingdal sammen med ei venninne, en trivelig kar vi aldri hadde møtt og en reiseleder som skulle lede oss trygt nedover Hallingdalselven i kanoer. Dette var en tur i regi av DNT Oslo og omegn, og selv om vi var få, var det en flott tur. Strålende sol, vakker natur, kanopadling og fredelig teltovernatting ved elvebredden. Og så overlevde jeg padling gjennom stryk som jeg syntes var superskumle.

Les mer: 

Norge - Hallingdal -

Juli: Hardangervidda

Etter arbeidstid en fredag i slutten av juli, dro jeg av sted til den vestre delen av Hardangervidda. Der gikk jeg fra hytte til hytte sammen med ei venninne, og kom tilbake til hovedstaden med nattbuss torsdag morgen.

Første natt ble tilbragt på Vivelid fjellstova, deretter hadde vi en natt på Hadlaskard, to netter på Torehytten og en natt på Stavali før vi kom ned til Kinsarvik. Fjellet viste seg fra sin beste side, og vi hadde en veldig fin tur.

Juli: Konsert og hengekøyetur i Larvik

Den siste julihelgen ble tilbragt sammen med søsteren min i Larvik. Fredag var vi på konsert, Spillelista, som var knallbra (så bra at vi allerede har satt av tid til å dra på en av årets konserter). Etterpå dro vi rett ut i skogen for å overnatte i hengekøye ved Ulfsbakktjønn i Larvik. Etter måneformørkelse, tropenatt, dyp søvn og morgenbad, kunne vi konstatere at dette ble en særdeles vellykket hengekøyeturdebut.

Les mer:

Under myggnettet i hengekøyen.

August: Danmark

Dere som kjenner meg eller har fulgt meg en stund, vet at en tur til nordvestkysten av Danmark er en mer eller mindre fast sommerferierutine for meg. I 2018 var jeg der en uke i begynnelsen av august.

Mil etter mil med strand på nordvestkysten av Danmark.

August: Uganda og Rwanda

I midten av august vendte jeg nesen mot Uganda og Rwanda. Jeg reiste alene fra Norge, men dagen etter ankomst i Kampala, møtte jeg en gruppe med til sammen ti andre, fremmede mennesker fra forskjellige land. To av dem var ugandiske reiseledere. Denne gruppen reiste jeg med i åtte intensive og opplevelsesrike dager, og det var virkelig en flott gjeng å være på tur med.

Høydepunktet på turen var nok å stå ansikt til ansikt med ville fjellgorillaer etter en strevsom fottur i den bratte regnskogen i øsregn. Ellers var vi blant annet på safari i Queen Elizabeth nasjonalpark, tuslet inn i skogen for å møte sjimpanser, var på fottur i et våtmarksområde, stod på ekvator, ble berørt av inntrykkene på et museum og minnested for folkemordet som fant sted i Rwanda i 1994 og besøkte et kvinnesenter som lot oss få oppleve å spise middag i privat hjem og få en guidet tur i en bydel i Kigali. Ja, og så hadde jeg et veldig nært og nervepirrende møte med digre elefanter og en gressende flodhest da jeg var på vei fra toalettet til teltet en kveld jeg aldri kommer til å glemme.

Les mer: 

Fjellgorillaer i Bwindi Impenetrable nasjonalpark.
Kigali, Rwanda.

September: Spania og Andorra

Deler av den første uken i september ble brukt på å utforske en rekke av de mange severdighetene i Barcelona, mens resten av uken ble brukt i småbyer og fjellandskap i Andorra. Perfekt kombinasjon.

Les mer:

Sagrada Familia i Barcelona.
På fjelltur i Andorra. Foto: Ingelin (søster).

September: Lifjell

Den herlige, lange og uforglemmelig varme sommeren ble til slutt etterfulgt av en veldig fin høst. Da ble det tid til en helgetur på fjellet, med to netter på Lifjellstua og to fine fotturer i vakkert høstlandskap.

Les mer:

Lifjell.

Desember: Singapore

To dager før nyttårsaften, forlot jeg snø, kulde og vintermørke og satte kursen mot sol og varme i Sørøst-Asia sammen med to venninner. Første stopp på reisen var Singapore, der vi utforsket noen av byens severdigheter. Det var også der vi befant oss på nyttårsaften, og vi ønsket 2019 velkommen mens vi overvar et gnistrende nyttårsrakettshow.

På første nyttårsdag gikk turen videre til Malaysia og Thailand, men det er jo i grunnen en historie som hører med til 2019!

Les mer: 

Nyttårsaften i Singapore.

Takk for følget

Tusen takk til alle som har tittet innom her i 2018! Håper du blir med videre i 2019!

Legg gjerne igjen en kommentar og fortell om ditt beste reiseminne fra året som gikk, sånt er alltid gøy å høre om!

Høst i Oslo.

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.