Reiseplaner sommeren 2018

large-pvc-world-map-wall-sticker-home-office-decal-white-6284-5618122-fd17984292fd3023765621a0c0d2b292-zoom – Kopi - Kart

Nå kjenner jeg at det kribler i reisefoten igjen. I begynnelsen av februar kom jeg hjem fra en over tre uker lang rundreise i Vest-Afrika, og siden har jeg stort sett vært i Oslo. Det har vært fint, men det er også fint å vite at jeg har flere reiseopplevelser i vente.

Dagene fyker av sted, og plutselig er det blitt slutten av mai. 1. mai var det så kaldt at jeg koste meg med varm kakao og fyring i vedovnen, men etter det krøp temperaturen raskt oppover. Sommervarmen kom mye tidligere enn jeg forventet, og for tiden er Oslo rett og slett et superherlig sted å være. mye sol og varme i mai føles som en slags uventet bonus, og jeg nyter det skikkelig!

Samtidig nyter jeg også tanken på nye eventyr som venter på meg etter hvert. Her er en oversikt over mine reiseplaner denne sommeren.

Kanotur i Hallingdal

Det første som står på programmet, er en helgetur med kano i Hallingvassdraget. Jeg har padlet en del tidligere, men nå begynner det å bli en stund siden sist, så det blir fint å komme seg ut på vannet igjen. Vi skal overnatte i telt, så jeg har bestilt godvær!

Les også: Å overnatte i telt – pes eller kos?

Sør-Afrika - Namibia - Gariep River - IMG_3394 – Kopi
Klar for padling på grensen mellom Sør-Afrika og Namibia.

Vandring på Hardangervidda

Det er klart for flere naturopplevelser i det flotte landet vårt når jeg litt senere på sommeren skal bruke fem dager på å vandre fra hytte til hytte på Hardangervidda. Jeg var på helgetur i denne nasjonalparken i fjor sommer, og det ga definitivt mersmak.

Les mer: Fjelltur på Hardangervidda

Norge - Hardangervidda - IMG_4526 – Kopi

Latmannsliv i Danmark

Tradisjonen tro står familieferie nordvest i Danmark på sommerprogrammet. Hvor mange som skal dit denne gangen, og hva jeg skal gjøre der, vet jeg ikke, det tar jeg som det kommer. Men noen turer ned på den herlige, milelange stranden ved Vesterhavet blir det garantert! Bading blir det imidlertid dårlig med, tipper jeg, med mindre det plutselig er minst 20 grader i vannet. Det er det sjelden.

Danmark - Grønhøj - IMG_5309 – Kopi

Safari og fjellgorillaer i Uganda og Rwanda

Dette er årets foreløpig mest spontane beslutning på reisefronten. Egentlig skulle jeg ha ferie denne uken, men det bestemte jeg meg av ulike grunner for å droppe. Da jeg oppdaget at G Adventures har salg på reiser til Afrika, og at det var mulig å finne flybilletter til en ålreit pris, bestemte jeg meg for å hoppe på muligheten til å oppleve to land som har stått høyt på ønskelisten lenge. På programmet står blant annet safari og møte med fjellgorillaer.

For øyeblikket ser det ut som jeg kommer til å reise alene. Det blir i så fall første gang jeg skal bevege meg ut i den store verden helt uten reisefølge eller uten å skulle møte noen jeg kjenner når jeg kommer fram. Uganda og Rwanda er blant de tryggeste afrikanske landene å besøke, og mesteparten av tiden skal jeg dessuten reise med en liten gruppe, så jeg er ikke bekymret.

Høres det fristende ut med en slik tur? Bli med, da! Det er fremdeles noen få ledige plasser på turen, og den er på salg i noen dager til.

Tanzania - Serengeti - (332) - Kopi
Safari i Tanzania, som grenser til både Uganda og Rwanda.

Storbyliv i Spania og fjelltur i Andorra

Når sommeren i følge kalenderen er over her hjemme, setter jeg meg på flyet sørover til et land jeg aldri har besøkt før – Spania! Altså, rekk opp hånden alle som ikke har vært i Spania!

Jeg styrer ikke akkurat unna turisthordene når jeg har valgt å reise til Barcelona, men jeg har hørt så mye fint om byen at jeg ikke kunne la være å dra dit selv.

Barcelona er et ypperlig utgangspunkt for en tur til det vesle fjellandet Andorra, som ligger på grensen mellom Spania og Frankrike. Det skal bli fint med et lite avbrekk fra storbylivet for å gå i fjellet og utforske den lille, andorranske hovedstaden.

Frankrike - Paris - IMG_5138 - Kopi
Jeg har vært i to av Spanias tre naboland; Frankrike og Portugal. Nå er det på tide at jeg kommer meg til Spania også!

 

Din tur!

Har du noen reiseplaner?

__________________________________________________________________________________________________

Få med deg alle oppdateringer – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.