Reiseplaner vår og sommer 2017

large-pvc-world-map-wall-sticker-home-office-decal-white-6284-5618122-fd17984292fd3023765621a0c0d2b292-zoom – Kopi

Jeg gikk inn i det nye året med få reiseplaner, men før jeg visste ordet av det dukket det opp flere muligheter enn jeg hadde sett for meg. Nå begynner planene å ta form, så det er på tide å avsløre hvilke steder som kommer til å sette sitt preg på bloggen de kommende månedene.

Oman

Egentlig skulle jeg på turné til Estland i påsken, men den ble dessverre avlyst. Jeg var så innmari innstilt på påskeferiereising, så en ny plan måtte legges. Etter å ha fantasireist til mange ulike steder i verden, falt til slutt valget på Oman. Jeg reiser med to venninner, og vi har åtte dager til rådighet i sol og høye temperaturer. Det er gjort mye research, og jeg tror vi kommer til å få en fin blanding av opplevelser.

Hovedstaden med markeder, moskéer og avslapping på fint hotell ved havet. Tørt fjellandskap med landsbyer, flotte utsikter, dype kløfter med små oaser, vandringsmuligheter og fricamping i medbrakt telt. Havet med strender, båttur og visstnok en flott verden under vannflaten. Og så ørkenen, da, som dekker en veldig stor del av det tørre landet. Der skal vi overnatte i en teltleir og se bølgende sanddyner og forhåpentligvis myriader av stjerner på nattehimmelen.

Namibia - Dead Vlei
Lurer på om ørkenen i Oman er like vakker som den namibiske ørkenen?

Panama og Cuba

I mai skal jeg endelig få oppleve hvordan det er på Cuba, et land jeg lenge har ønsket å besøke. Jeg reiser sammen med søsteren min. Siden det kun kostet en drøy tusenlapp ekstra å legge inn et stopp i Panama, skal vi tilbringe tre hele dager der på vei til Cuba. Panamakanalen og gamlebyen i Panama City står i hvert fall på programmet, og vi drar sannsynligvis på en dagstur til en nasjonalpark eller lignende. Noen helt konkrete planer har vi ikke. De åtte hele dagene på Cuba er heller ikke planlagt. Jeg tar gjerne i mot tips!

Costa Rica- (58) – Kopi
Det var fint i Costa Rica. Panama er nabolandet, og jeg tror ikke det er noe mindre fint der.

Island

I juni er det tid for en ukes biltur på Island sammen med pappa og søster. Skulle gjerne hatt med mamma også, men hun må dessverre bli igjen hjemme. Planen er å leie bil, men vi bestiller ikke overnattinger på forhånd. Teltet blir med i bagasjen slik at vi ikke er avhengige av å finne et hotell eller lignende hver natt. Akkurat hvor vi skal er ikke bestemt, det tar vi litt som det kommer. På den ville og vakre sagaøya blir det selvfølgelig naturopplevelser som står i hovedfokus. Jeg har vært på Island en gang før, og elsket det. Det var i mars, mens naturen var kledd i jordfarger. Denne gangen kan jeg vente meg et mye mer grønt og frodig landskap. Det skal bli spennende å se forskjellen.

IMG_9430 - Kopi - Island - Vik
Steinformasjoner ved Vik på sørkysten av Island.

Kina

Plutselig en dag fikk jeg spørsmål fra ei venninne om jeg har vært i Beijing. Jeg svarte nei, og lurte på om hun skulle dit. Det viste seg at hun hadde fått et akutt ønske om å reise til millionbyen, og hun lurte på om jeg ville være med. Altså, jeg er ikke vanskelig å be. Det viste seg å være mulig å presse inn en ferieuke i slutten av juni, og nå er flybillettene bestilt og enda en tur må planlegges.

Hvis du har vært i Beijing og har tips til hvor man bør bo, tar jeg veldig gjerne i mot det. Jeg vil også gjerne høre fra deg hvis du har erfaringer med tog i Kina, eller hvis du har vært i Xi’an og har nyttig informasjon om den byen.

Japan - Tokyo
Jeg har vært i Japan, men aldri i Kina. Jeg tror det er innmari stor forskjell på Tokyo og Beijing, selv om de to landene er naboer – riktignok med litt hav mellom seg.

Danmark

Mot slutten av sommeren setter jeg også i år av tid til en roligere ferie i nordlige Danmark. Det blir garantert både avslapping, turer på milelang sandstrand, en og annen bytur og et besøk til Rubjerg Knude for å se hvordan naturen har behandlet fyrtårnet siden i fjor. Ellers foreligger ingen spesielle planer for denne ferien, men jeg håper å få utforsket noen steder jeg ikke har vært før.

Danmark - Rubjerg Knude
Rubjerg Knude – fyrtårnet som snart blir slukt av havet.

 

Det har vært temmelig lite reiseaktivitet for min del etter i fjor sommer, med unntak av en langhelg i København og en langhelg hos farmor i Trondheim. Nå er jeg derfor superklar for nye eventyr. For noen herlige reisemåneder jeg har i vente!

Har du noen spennende reiseplaner?

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.