Suchitoto

Suchitoto ligger bare 47 kilometer nord for San Salvador, hovedstaden i El Salvador, men kontrasten mellom byene er enorm. Suchitoto har rundt 20 000 innbyggere, og er en skjønn liten by med skeive, fargerike hus fra kolonitiden og gater belagt  med ujevn stein.

Fra 1980 til 1992 førte borgerkrig i El Salvador til at rundt 75 000 mennesker ble drept. Noen av de tidligste kampene fant sted i Suchitoto, og førte til store ødeleggelser og at folk flyktet fra byen. Nå er det ikke lenger så lett å se tegn på at noe slikt har funnet sted i den fredelige byen. Det var virkelig en søvnig, sjarmerende og pen liten by, og hvor i all verden de har gjemt alle de 20 000 innbyggerne, forstår jeg ikke!

Vi hadde bare noen korte formiddagstimer til rådighet i byen, og det var så varmt at Ingelin og jeg nøyde oss med en liten rusletur rundt i det usedvanlig stille og søte sentrumsområdet. Deretter søkte vi skygge på hotellet den siste stunden før vi skulle reise videre. Hotellet hadde for øvrig en stor takterrasse med god utsikt mot fjellene som omgir Suchitoto.

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Suchitoto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.