Verden er blå

Usbekistan IMG_8445 - Kopi - Samarkand

I serien bestående av reisebilder med fokus på bestemte farger, har jeg nå børstet støvet av bilder der blåfargen dominerer. Link til tidligere innlegg i serien finner du helt nederst.

Det øverste bildet er fra Samarkand i Usbekistan. Byen var en viktig destinasjon langs den sagnomsuste handelsruten Silkeveien, og huser mange storslåtte og vakkert utsmykkede bygninger. Nå ble jeg for øvrig minnet på at jeg ikke har skrevet om byen, selv om det er over et år siden jeg var der. Lover å gjøre noe med det i løpet av høsten!

Costa Rica (141) - Kopi
Costa Rica.

Denne sommerfuglen så jeg i en sommerfuglpark i Monteverde, en hyggelig liten by omgitt av tåkeskog oppe i fjellene i Costa Rica.

Madagaskar - Anakao
Madagaskar.

Anakao er en liten fiskerlandsby langt utenfor allfarvei ved sørvestkysten av Madagaskar. Der ble jeg med en lokal fisker ut på dagstur i en tradisjonell seilbåt. Vannet var akkurat så klart og herlig som det ser ut på bildet.

Ecuador og USA (663) - Kopi
Ecuador.

Dette bildet er tatt på det vesle hverdagsmarkedet i Otavalo, en by nord i Ecuador. Der var selgerne på plass med sine fargerike håndarbeidsprodukter hver dag, og en stor del av de besøkende var turister. Trengselen var befriende liten, selgerne fantes ikke masete og stemningen opplevdes behagelig og avslappet. Hver lørdag ekspanderte det lille markedet kraftig, og en rekke av de omkringliggende bygatene ble forvandlet til et svært marked hvor lokalbefolkningen så vel som tilreisende kjøpte og solgte alle mulige varer. Det sies at dette er det største markedet i Sør-Amerika.

Ecuador og USA (740) - Kopi
USA.

Florida Keys består av en rekke øyer forbundet med broer. Seven Mile Bridge, som du ser på bildet, er naturligvis nesten 7 miles lang. Det tilsvarer litt over 10 kilometer.

Makedonia (479) - Kopi
Makedonia.

Påfugler er jammen vakre skapninger! Denne møtte jeg ved Sveti Naum (Monastery of Saint Naum), ved Lake Ohrid i Makedonia.

Les mer: Roadtrip til Makedonia

Japan (354) - Kopi
Japan.

Disse stod på et gatehjørne i den japanske storbyen Kyoto. I Japan skal det visstnok finnes automater der man får kjøpt veldig mye forskjellig, men det eneste jeg så overalt var automater der man fikk kjøpt ulike drikkevarer. I tillegg la jeg merke til noen automater med sjokolade og snacks, og et par med is.

Les mer om spesielle, overraskende og morsomme særtrekk ved Japan: Hvordan er det egentlig i Japan?

Malta (103) - Kopi
Malta.

Inne i en bukt på sørøstkysten av Malta, ligger en fiskerlandsby med rundt 4 000 innbyggere. Her glitrer vannet i nyanser av blått og turkis, og bukten er full av fortøyde båter malt i glade farger. Blått er som regel hovedfargen på disse båtene.

Les mer: Fargerike fiskebåter på Malta

IMG_6517 - Kopi - Dusjanbe - Tadsjikistan
Tadsjikistan.

Dette er Camila og Mailo, to unge jenter jeg møtte ved en severdighet i den tadsjikiske hovedstaden, Dusjanbe. En av dem snakket litt engelsk, og testet gjerne språkkunnskapene sine før jeg måtte gå videre.

Les mer: Severdigheter i sentralasiatiske hovedsteder

Uruguay, Brasil, Argentina og Paraguay 2008-2009 (246) - Kopi
Uruguay.

Da jeg besøkte ei venninne som bodde i Uruguay i en periode, var jeg med på en speiderleir. Da var vi blant annet på haik, en aktivitet som innebærer at man går til et sted og overnatter der før man vender tilbake til leirområdet. Vi gikk gjennom skog og kratt, krøp over og gjennom gjerder for å krysse beiteområder og krysset en elv før vi til slutt endte på en steinstrand ved den samme elven. Der overnattet vi under åpen himmel. Bildet er tatt da vi krysset noen beitemarker.

 

Hvilket bilde likte du best? Har du noen reiseminner du forbinder med den blå fargen?

__________________________________________________________________________________________________

Flere fargetemainnlegg:

__________________________________________________________________________________________________

Jeg blir veldig glad hvis du vil følge bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.