Verden er fargesprakende

Tadsjikistan Khujand img_7379-kopi

Det har etter hvert blitt en del innlegg i serien der jeg viser fram reisebilder i ulike farger. Tidligere har jeg fokusert på én farge i hvert innlegg, men nå er det på tide å grave fram noen av bildene som sprudler av farger.

Det øverste bildet er fra en park like utenfor Historical Museum of Sughd i den tadsjikiske byen Khujand. Der var festkledde folk i full sving med å gjøre klart til blomsterfestival. Det var virkelig et fargerikt skue, med blant annet masse blomster og klær i alle regnbuens farger.

Les mer:

(1166) - Kopi
El Salvador.

El Salvador er et land som ofte forbindes med drap og kriminelle bander, men det var ikke mye som fikk meg til å tenke på dette i Suchitoto. Dette er en sjarmerende og pen liten by med skeive, fargerike hus fra kolonitiden og gater belagt med ujevn stein.

Les mer: 

Polen - Gdansk
Polen.

I gamlebyen i Gdansk ligger markedshallen Plac Dominikanski. Der står folk i kø ved kjøttdiskene, fruktbodene eller et av bakeriene i underetasjen, mens andre er på utkikk etter sko, klær, vesker, leker eller andre ting i en av de mange små og tilsynelatende noe rotete butikkene i de to andre etasjene. I underetasjen kan man dessuten se rester av et kloster.

Les mer: 

IMG_5431 – Kopi - Havanna - Cuba
Cuba.

Jeg har vist fram bilfotografier fra Cuba en rekke ganger, og dette blir garantert ikke den siste. Denne fine, turkisgrønne bilen stod parkert utenfor det lilla huset hvor søsteren min og jeg bodde i noen netter da vi var i Havanna. Som du ser var gaten fargeglad og sjarmerende, og slik er det i store deler av byen. Jeg elsker Havanna!

Les mer:

 

Benin - Grand Popo - IMG_0038 – Kopi
Benin.

Det vestafrikanske landet Benin sies å være opprinnelseslandet for voodoo-religionen. Vi overvar en voodoo-seremoni i en liten landsby ved kysten, og det viste seg å være langdryge greier. Mesteparten av de omtrent to timene vi satt i stekende sol og kikket på det som skjedde, gikk med til å se personer ikledd slike «telt» snurre rundt og rundt mens de gikk i sirkel over den støvete plassen. Noen andre personer kostet bakken foran de snurrende «åndene» og ropte ting til dem. Alt var konstant akkompagnert av monoton musikk fra trommer og andre rytmeinstrumenter.

Marokko - Atlasfjellene
Marokko.

Det er ikke bare blomster, fugler og fisker som setter farger på naturen. Dette bildet er tatt mens jeg spiste lunsj under en dagstur i Atlasfjellene. Skulle gjerne hatt så fin utsikt hver gang jeg spiser lunsj!

Les mer:

Tyskland - Berlin
Tyskland.

Restene av Berlinmuren er dekket av fargerike kunstverk og graffiti, som bidrar til å lyse opp en grå regnværsdag i storbyen.

Les mer:

IMG_0905 – Kopi
Spania.

En tur innom Sagrada Família var et selvsagt punkt på to-do-listen da jeg besøkte Barcelona tidligere denne måneden. Kirken har vært under oppføring helt siden 1882, og skal i følge nåværende plan ferdigstilles i 2016. Bygget er rikt utsmykket både utvendig og innvendig, blant annet med fargerike glassmalerier.

Jerusalem - Israel - Palestina (58) – Kopi
Israel.

Jerusalem er en by som yrer av liv og oser av kultur og historie. Innenfor en flott bymur, ligger den vesle gamlebyen med smale, brosteinsbelagte gater som danner en labyrint fylt med mennesker, lukter og alle slags varer. Fantastisk sted å rusle rundt og miste retningssansen, observere og suge til seg inntrykk. Og kanskje kjøpe et av de mange fargeglade sjalene som selges overalt.

IMG_0369 – Kopi - Trondheim - Bakklandet - Norge
Norge.

Et bilde fra Norge får avrunde dette innlegget. Bildet er tatt fra Gamle Bybro, mellom Nidarosdomen og bydelen Bakklandet i Trondheim. Beboerne på Bakklandet var en gang i tiden håndverkere, småkjøpmenn og arbeidsfolk. De bodde i enkle hus, og langs Nidelva ble det bygget brygger. I dag er dette et idyllisk og populært boområde.

Les mer:

 

Hvilket av disse bildene likte du best?

__________________________________________________________________________________________________

De tidligere innleggene i fargeserien finner du her:

Kategori: Farger

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.