Verden er grønn #2

Nicaragua - Isla de Ometepe - (487) - Kopi

Ute er det sommergrønt og skjønt, og det blir det her på bloggen også i dag. Det er tid for et nytt innlegg i serien med bilder som domineres av bestemte farger.

Det øverste bildet er fra Puesta del Sol, et lite lokalsamfunn med rundt 30 familier på Isla de Ometepe, den største øya i innsjøen Lago de Nicaragua. Der tilbrakte søsteren min og jeg to netter hjemme hos en familie bestående av Susana og hennes fem år gamle barnebarn, Fernando.

Puesta del Sol er akkurat så fredelig som det ser ut på bildet. Folk satt i gyngestoler utenfor husene, høner trippet klukkende omkring, kyrne lå strødd på beitemarkene og hestene gresset og viftet vekk innpåslitne insekter.

De eneste sekundene det var tilløp til action på dette stedet, var da jeg fikk nærkontakt med en svær padde på badet da strømmen forsvant mens jeg dusjet. Men det er en annen historie.

Les mer: 

IMG_8917 – Kopi - Island - Hallormsstadaskogur
Island.

Dette bildet er tatt i Hallormsstaðaskógur, den største skogen på Island. Ja, for det finnes faktisk skog på Island. Det har jeg skrevet om tidligere, og overraskende nok er dette et av de aller mest leste innleggene på bloggen.

Les mer:

Oman - Collage Misfat al Abriyyin 3
Oman.

Midt oppe i en knusktørr, steinete fjellside i Oman, ligger den lille landsbyen Misfat al Abriyyin, omgitt av frodige daddelplantasjer. Landsbyhusene er bygget på tradisjonelt vis av stein, sand, jord og leire. Mange av dem framstår slitne, men sjarmerende, og en rekke dekorative dører lyser opp blant alt det grå, brune og beige.

Les mer: 

Ghana - Volta - IMG_7848 – Kopi
Ghana.

Tidligere i år var jeg på en tre uker lang reise gjennom Ghana, Togo og Benin. Da bodde vi mest i telt og litt på hotell/gjestehus. Den første teltplassen på turen, hadde flott beliggenhet ved elven Volta.

Les mer: 

Togo - Koutammakou - IMG_8494 – Kopi
Togo.

På slutten av et ganske slitsomt besøk i en fascinerende landsby i Togo, samlet vi oss i skyggen av noen store trær mens lokalbefolkningen fylte noen minutter med musikk og dans. Vi klappet rytmen sammen med dem og fulgte med på oppvisningen, men australske Jodi var som vanlig aller mest opptatt av samhandling og kommunikasjon med lokalbefolkningen. Jeg blir i grunnen ganske glad av å se på dette bildet!

Les mer:

P1230380 – Kopi - Norge - Larvik
Norge.

De siste ukene har fjorårets blogginnlegg om en telttur ved Farris i Larvik gjort et voldsomt hopp på statistikken og blitt et av periodens mest leste innlegg. Det er tydeligvis mange som vurderer å dra på telttur ved den fine innsjøen i godværet. Det skjønner jeg godt, det kan absolutt anbefales!

Les mer:

Cuba - Viñales - IMG_5778 – Kopi
Cuba.

Slike små krabater finnes i utallige varianter rundt omkring i verden. Denne dukket opp da jeg satt og slappet av i en gyngestol utenfor et hus i Viñales på Cuba.

Les mer:

(224) – Kopi - Luxembourg City
Luxembourg.

Jeg hadde ingen store forventninger til den vesle hovedstaden i Luxembourg, men Luxembourg City viste seg å være en søt by med mange fine steder. Elven Alzette renner nede i en dal som skjærer som en krummet revne gjennom byen, og det er slett ikke dumt å rusle en tur langs elvebredden.

Les mer: 

Kirgisistan - Issyk Kul
Kirgisistan.

Hvis man besøker Przewalskimuseet i den kirgisiske byen Karakol, og er så heldig at man har en guide som kjenner til det hemmelige hullet i gjerdet bak trær og buskas litt bortenfor museumsbygningen, kan man beundre utsikten over denne lille, frodige dalen og den østligste delen av innsjøen Issyk-Kul.

Les mer: 

Benin - Ganvie - IMG_9372 – Kopi
Benin.

På mange måter er Ganvie en helt vanlig by, med hus og hjem, hoteller, skole og moské, marked, husdyr og yrende folkeliv. Samtidig er den helt annerledes enn byer flest. Gatene er av vann, båter er eneste fremkomstmiddel og husene er bygget på stylter. Ganvie er en pulserende plass hvor man kan bruke mange timer bare på å observere folk og hverdagsliv. Jeg tror jammen at dette er favorittstedet mitt i Benin.

Les mer: 

__________________________________________________________________________________________________

Hvilket bilde likte du best?

Flere innlegg i fargeserien finner du her.

__________________________________________________________________________________________________

Ikke gå glipp av noe – følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.