Verden er rød #2

(65) - Kopi

Jeg håper ikke at dere er lei av fargeserien min, for jeg finner stadig nye bilder å vise fram. Selv om noen farger gjenstår, vil jeg i dag fokusere på bilder dominert av rødt, fargen som sparket i gang denne fotoserien for halvannet år siden.

Det øverste bildet er tatt da jeg besøkte en masailandsby på vei til Serengeti i Tanzania. Der fikk jeg et innblikk i masaienes levesett, kultur og tradisjoner, men også utfordringene folkegruppen står ovenfor, som har ført til at deres opprinnelige levesett har blitt vanskeligere å opprettholde med årene.

Les mer:

IMG_5858 – Kopi - Biler - Cuba
Cuba.

Da søsteren min og jeg stod og fotograferte denne bilen, kom et amerikansk ektepar gående forbi. Mannen stanset, og sa: «Hey, guys, do you know what car this is? You seem interested». Jeg skrattlo høyt inni meg. Han skulle bare visst hvor lite jeg kan om biler. Jeg kan ikke en gang kjøre dem. Men bilen var kul, og jeg var på Cuba. Der er det obligatorisk å fotografere gamle, kule biler. Og når sant skal sies, elsket jeg å kikke på alle de gamle bilene på øya. Dem er det mange av. Vet du hvorfor?

Les mer: 

Uruguay - Colonia del Sacramento
Uruguay.

Fin blomst i Colonia del Sacramento, som forøvrig er en herlig liten by. Definitivt verdt et besøk om du plutselig skulle befinne deg i Uruguay.

Les mer:

IMG_6314 - Kopi - Kirgisistan
Kirgisistan.

Det kirgisiske flagget viser toppen av en jurt, det tradisjonelle nomadeteltet som fortsatt brukes av mange i denne delen av verden, avbildet på en sol. Man regner med at det finnes 40 kirgisiske stammer, og solen har en stråle for hver av disse.

Les om hvordan det var å bo to netter i jurt hos nomader på høyfjellet i Kirgisistan:

Tyrkia.
Tyrkia.

I det eventyrlige området Kappadokia, bodde jeg på et flott grottehotell. Der fikk jeg plutselig servert gratis vannmelon ved bassengkanten.

Les mer:

IMG_0587 – Kopi - Muscat - Oman
Oman.

Royal Opera House Muscat ble åpnet i oktober 2011. Det storslåtte operahuset er et av de største og mest påkostede praktbyggene i den omanske hovedstaden.

Se flere bilder av det vakre bygget:

Ecuador og USA (525) - Kopi
Ecuador.

En blomst ved ekvator. Ikke på ekvatorlinjen, riktignok, men det var neimen ikke langt unna.

Malta (214) - Kopi
Malta.

Denne røde telefonkiosken i den maltesiske hovedstaden Valletta, vitner om Maltas historiske tilknytning til Storbritannia.

Mine forslag til steder å besøke på Malta:

Tadsjikistan Khujand img_7373-kopi
Tadsjikistan.

Det var helt tilfeldig at vi dumpet borti en blomsterfestival i Khujand helt nord i Tadsjikistan. Vi hadde vært innom Historical Museum of Sughd og hørt om områdets historie, og da vi kom ut derfra, oppdaget vi at det var et yrende liv i parken like ved museet. Festkledde folk var i full sving med å pynte hele parken med blomster. Dette bildet viser riktignok ikke blomster, men derimot noen av de mange festdraktene som var å se.

Les mer: 

IMG_0377 – Kopi - Trondheim - Bakklandet - Norge
Norge.

Rødfargen er kanskje ikke like dominerende i dette bildet, men jeg ble nødt til å ta med et bilde av den gamle bybroen i Trondheim. Helgen skal nemlig tilbringes i trønderbyen, hvor jeg skal feire farmor som fyller 90 år på søndag. Det blir koselig!

 

Hvilket av disse bildene liker du best?

__________________________________________________________________________________________________

De tidligere innleggene i fargeserien finner du her:

Kategori: Farger

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.